Hrvatska

PRESUDA: Željko Sabo proglašen krivim za podmićivanje HDZ-ovih gradskih vijećnika

Sud je nepravomoćno osudio Sabu na godinu dana i četiri mjeseca.

Piše: PolitikaPlus

Županijski sud u Osijeku proglasio je krivim bivšeg gradonačelnika Vukovara Željka Sabu, optuženog za podmićivanje HDZ-ovih gradskih vijećnika Marije Budimir i Radivoja Đurića. Sud je nepravomoćno osudio Sabu na godinu dana i četiri mjeseca, javlja HRT.

U iznošenju svoje obrane Sabo je ponovio da nije pokušao potkupiti vijećnicu Mariju Budimir, nego joj je nudio sudjelovanje u konkretnim projektima za dobrobit Vukovara te da je ona njegovu ponudu pogrešno shvatila.

Uskokova optužnica tereti ga da je u lipnju i srpnju prošle godine, nakon neuspjelog pokušaja konstituiranja vukovarskoga Gradskog vijeća, u nakani da SDP-u osigura većinu, vijećnici HDZ-a Mariji Budimir ponudio mjesto člana Nadzornog odbora u tvrtki Borovo, mjesto predsjednice gradske komisije za europke integracije, uz pripadajuće naknade, te novčane naknade od 10, 20, i 50 tisuća kuna kako bi postala vijećnica SDP-a u Gradskom vijeću. Ona je i snimila sporni razgovor sa Sabom te dala iskaz USKOK-u.

Optužen je da je HDZ-ovu vijećniku Radivoju Đuriću ponudio da će supruzi Ružici osigurati posao glavne sestre u vukovarskoj bolnici, a sinu osigurati posao direktora Hrvatskoga radija Vukovar te poručio da će, ako tako ne postupi, njihov sin Siniša ostati bez posla na toj radijskoj postaji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

željko sabo, sud