Sport

SKOK U VIS: Ana Šimić s 193 centimetara pobijedila na Hanžeku, Blanka Vlašić druga

Na koncu se morala zadovoljiti s preskočenih 193 centimetara, ali i prvom pobjedom u Zagrebu.

Piše: p/h

Nakon što je na europskom prvenstvu u Zurichu osvojila broncu, Ana Šimić je na Hanžeku priželjkivala skok preko dva metra.

 

Na koncu se morala zadovoljiti s preskočenih 193 centimetara, ali i prvom pobjedom u Zagrebu. Druga je s istom visinom bila Blanka Vlašić, dok je treće mjesto također sa 193 cm zauzela Poljakinja Kamila Lićwinko.

 

"Sretna sam zbog pobjede, premda sam se nadala većim visinama. Nažalost, padala je kiša i bilo je hladno pa je bilo teško očekivati bolje rezultate," kazala je Ana. Naglasila je kako se nakon nastupa u Zurichu odlično osjećala i bila je spremna za daleko bolji rezultat. "Sigurna sam kako bi bio bolji rezultat da nije bilo kiše i hladnoće."Ana će ove sezone nastupiti još na Kupu kontinenata u Marrakechu kao predstavnica Europe nakon čega slijedi zasluženi odmor. "Mogu biti prezadovoljna ovom sezonom. Osvojila sam medalju na EP, bila druga u Dijamantnoj ligi, stvarno se ne mogu požaliti," zaključila je.

 

Blanka Vlašić se nakon tri godina vratila na Hanžek osvojivši drugo mjesto sa 193 cm. Sjajno je otvorila natjecanje preskočivši 180, 185 i 189 iz prvog pokušaja. Nakon toga je posustala, 193 je preskočila iz trećeg, a 196 cm tri puta rušila. "Super sam se osjećala i šteta što je bilo tako ružno vrijeme. Bila sam spremna za dobar rezultat. Nažalost, nakon trećeg skoka sam osjetila kako mi tonus i eksplozivnost padaju, nisam uspjela zadržati toplinu."

 

Vlašić je otkrila kako se mazala s kremom kako bi zadržala toplinu, no pad na mokru strunjaču hladio je organizam. Blanka je naglasila kako je sretna što se vratila u Zagreb koji zauzima posebno mjesto u njezinoj karijeri. "Zagreb je poseban, ovdje sam nastupala sigurno deset puta. Staza je super, ljudi također i ovdje mi je stvarno super," kazala je Blanka, te otkrila svoju želju.

 

"Željela bi na Hanžeku ponovo napadati svjetski rekord."

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

skok u vis, blanka vlašić, ana šimić