A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hz-142.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HŽ Infrastruktura: Obnovljena pruga Zagreb Borongaj-Dugo Selo | Politika+
Zagreb

PRUGA: HŽ Infrastruktura: Obnovljena pruga Zagreb Borongaj-Dugo Selo

Završena je većina radova na obnovi pruge Zagreb Borongaj-Sesvete-Dugo Selo, i od nedjelje u ponoć, 7. na 8. rujna, na toj dionici maksimalna dopuštena brzina vlakova je do 140 km na sat.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Završena je većina radova na obnovi pruge Zagreb Borongaj-Sesvete-Dugo Selo, i od nedjelje u ponoć, 7. na 8. rujna, na toj dionici maksimalna dopuštena brzina vlakova je do 140 km na sat, izvijestili su danas iz HŽ Infrastrukture.

Iz HŽ-a upozoravaju putnike prigradskih vlakova da na željezničkim stajalištima strogo moraju poštivati žutu liniju na peronu i držati potreban odmak od kolosijeka, kojim u međuvremenu prolaze brzi vlakovi koji se ne zaustavljaju na stajalištima.

Naglašavaju da će uvođenje 'projektirane brzine' od 140 km na sat, gotovo dvostruko veće od dosadašnje, skratiti trajanje putovanja te će utjecati na bolji protok željezničkog prometa na cijelome zagrebačkom čvorištu, te na sigurnost i kvalitetu usluge u putničkome prijevozu.

Dio radova koji je preostao, neće više utjecati na odvijanje prometa niti na projektiranu brzinu, a biti će završeni do kraja godine, navode iz HŽ Infrastrukture.

Obnova dionice dvokolsiječne željezničke pruge Zagreb Borongaj – Dugo Selo, duge oko 16 km, počela je u rujnu prošle godine. Radovi su se izvodili u tri faze i za svaku je bila utvrđena posebna organizacija prijevoza putnika.

Vrijednost investicije je 230 milijuna kuna.

U sklopu obnove pruge Zagreb Borongaj-Dugo Selo obavljen je kompletni remont na dvokolsiječnoj dionici pruge, izgrađeni su novi peroni dugački 160 metara i široki 2,5 metra u stajalištima Trnava i Sesvetski Kraljevec, izgrađene su stube i rampe za osobe smanjene pokretljivosti.

Također uređeni su željezničko-cestovni prijelazi ugradnjom sintetičkih popođenja, uređene su prilazne rampe, pješački prijelazi preko pruge, a obavljeni su i elektrotehnički radovi na signalno-sigurnosnim i telekomunikacijskim uređajima te postrojenjima elektrovuče.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HŽ Infrastruktura, PRUGA, Borongaj-Dugo Selo