Hrvatska

BRIGA ZA DJECU: Vinkovački SDP traži intervenciju Ministarstva zbog izbjegavanja rasprave o vrtićima

Roditelji sami kupuju salvete, maramice, toaletni papir i drugo,a vinkovački vrtići najskuplji su Hrvatskoj.

Piše: PolitikaPlus/hina

Predsjednik SDP-ova Kluba vijećnika u vinkovačkom Gradskom vijeću i saborski zastupnik Damir Rimac zatražio je od Ministarstva uprave intervenciju zbog višemjesečnog odbijanja da se na dnevni red Gradskog vijeća stavi problematika dječjih vrtića u Vinkovcima.

 

Trećina vijećnika u vinkovačkom Gradskom vijeću još je 31. siječnja 2014. pismeno zatražila od predsjednika Vijeća tematsku sjednicu o problemima u radu i poslovanju dječjih vrtića, no niti predsjednik Vijeća, niti gradonačelnik nisu reagirali na zahtjev u predviđenim rokovima, čak ni kada su na to upozoreni na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, navodi Rimac u podnesku Ministarstvu i traži intervenciju.

 

Rimac naglašava da se sedam mjeseci, otkako je kvalificirana grupa vijećnika podnijela zahtjev, stanje u predškolskom odgoju u Vinkovcima „do te mjere urušilo da su roditelji protiv toga počeli otvoreno i javno prosvjedovati“. Stoga moli Ministarstvo uprave za intervenciju, „kako bi se uvažili legalni i legitimni zahtjev kvalificirane grupe vijećnika“.

 

Rimac je u izjavi za Hinu istaknuo da roditelji u Vinkovcima plaćaju čak 67 posto ekonomske cijene vrtića i po tome su vinkovački vrtići najskuplji u Hrvatskoj. "Uz to nije uspostavljena mreža vrtića što je zakonska obveza, didaktička oprema u gradskim vrtićima je zastarjela, nema igračaka, a roditelji sami kupuju salvete, maramice, toaletni papir i drugo“, tvrdi Rimac te dodaje da je po tome jasno zašto vladajuća koalicija izbjegava raspravu o stanju u vrtićima.

 

Ponesak Ministarstvu Rimac je podnio uz potporu sedam vijećnika SDP-a i dva Hrvatske stranke umirovljenika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vrtići, vinkovci, sdp