A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/Amy-Winehouse.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U londonskom Camdenu otkrivena brončana skulptura Amy Winehouse | Politika+
Scena

SJEĆANJE: U londonskom Camdenu otkrivena brončana skulptura Amy Winehouse

Kip je dizajnirao Scott Eaton, a postavljen je na Stables Marketu nedaleko od Amyna doma u kojemu je umrla 10. srpnja 2011., iznenada i na vrhuncu karijere.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Brončana skulptura Amy Winehouse u prirodnoj veličini otkrivena je u nedjelju u londonskom Camdenu na dan kada bi prerano preminula britanska diva navršila 31. godinu.

Kip je dizajnirao Scott Eaton, a postavljen je na Stables Marketu nedaleko od Amyna doma u kojemu je umrla 10. srpnja 2011., iznenada i na vrhuncu karijere. Kuća u kojoj je Amy živjela nedavno je puštena u prodaju za 2,7 milijuna funta, a ulica u kojoj se kuća nalazi nakon njezine smrti pretvorena je u svojevrsno svetište koje svakodnevno obilaze njezini obožavatelji.

Scott je nedavno kazao kako je Amy bila važan član zajednice Camdena te je, kako bi se očuvala uspomena na nju, odlučeno da se podigne statua koju je danas svečano otkrio njezin otac Mitch Winehouse. "Sastao sam se s camdenskim vijećem čiji su mi članovi kazali da obično ne dopuštaju postavljanje kipova poznatih osoba do 20. godišnjice smrti, no s obzirom na to da je riječ o Amy, odlučili su napraviti iznimku", rekao je nedavno njezin otac za The Guardian. "Velika nam je čast što je kip postavljen upravo u Stalesu. Amy je bila dio Camdena i to je ostala, pa je ovo najprikladnije mjesto."

"Dirljiv je način na koji je Scott ovjekovječio Amy... kao da ju je zaustavio u jednom lijepom životnom trenutku", kazao je Mitch Winehouse, a Eaton je dodao: "Poza u kojoj sam je prikazao pokazuje Amyn stav i odvažnost, ali i naznaku krhkosti i nesigurnosti. Nisam koristio nikakvu fotografiju kao predložak, radio sam po osjećaju. Nadam se da sam uspio pogoditi Amyn karakter."

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

amy winehouse