Zagreb

PROTIV ZAGAĐENJA: Grad Zagreb i ove godine organizira Europski tjedan mobilnosti 2014.

Će se održati 16. – 22. rujna 2014. s ciljem da se potakne javna svijest o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama.

Piše: PolitikaPlus

Grad Zagreb i ove godine organizira obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti (u daljnjem tekstu: ETM), koji će se održati 16. – 22. rujna 2014. s ciljem da se potakne javna svijest o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova. Zamišljen je kao tjedan u kojemu gradovi promoviraju postojeće strategije i najbolje prakse vezane uz održivi promet i mobilnost, razmjenjuju iskustva i promišljaju nove dugoročne mjere usmjerene podizanju kvalitete života građana vezanih uz održivi promet i mobilnost.

 

U proteklih šest godina Grad Zagreb je ostvario iznimno zapažene rezultate, a za 2012. godinu je dobio nagradu Mobility Award 2012 kao grad pobjednik.

 

Iznimno smo ponosni na dosadašnje rezultate, što je uspjeh ne samo Grada Zagreba već i zajednički uspjeh svih sudionika, partnera i podupiratelja kao i dodatna motivacija da i ove godine nastavimo sa ovim odličnim i uspješnim projektom. Koordinator programskih aktivnosti Europskog tjedna mobilnosti je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a u njegovu obilježavanju sudjeluju i ostali gradski uredi i službe, kao i brojne ustanove, tvrtke i udruge.

 

Događanja ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti započinju u utorak 16. rujna 2014. press konferencijom na Cvjetnom trgu, 16. 9. 2014. u 11.00 sati na kojoj će se, uz nazočnost predstavnika svih gradskih ureda, tvrtki, ustanova i udruga koje sudjeluju u ovogodišnjem programu aktivnosti, predstaviti ovogodišnji program aktivnosti. 

                       

 

 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, tjedan mobilnost, zagađenje