Sport

ISTRAGA: UEFA pokrenula istragu o spornom transparentu u Beogradu

Na tribini na kojoj su se nalazili navijači Partizana osvanuo je transparent inspiriran originalnim nazivom serije "Mućke" (Only Fools and Horses), na kojem su se u pogrdnom smislu spominjali Židovi.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Europski nogometni savez (UEFA) pokrenuo je istragu o transparentu antisemitskog i uvrediljivog sadržaja, koji su navijači Partizana istaknuli na utakmici Europske lige protiv londonskog Tottenhama u četvrtak, objavio je Eurosport na svom internetskom portalu.

Na tribini na kojoj su se nalazili navijači Partizana osvanuo je transparent inspiriran originalnim nazivom serije "Mućke" (Only Fools and Horses), na kojem su se u pogrdnom smislu spominjali Židovi, što je aluzija na mnogobrojne Tottenhamove navijače među židovskom populacijom.

Transparent na južnoj tribini Partizanova stadiona vidjeli su i fotografirali predstavnici Tottenhama te na njegovo postojanje ukazali predstavnicima UEFA-e.

"Ja ga nisam vidio. No, ako je to istina, onda je to neprihvatljivo, sramotno i vrlo uvredljivo", izjavio je nakon utakmice menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino.

Partizan je prethodnih godina već plaćao mnogobrojne kazne, a 2007. je na godinu dana i izbačen iz europskih natjecanja, nakon nereda koje su izazvali njegovi navijači u Mostaru na utakmici sa Zrinjskim.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

židovi, istraga, uefa, transparent, beograd, tottenham