Tvrtke

TVRTKE: Koncern Agrokor želi povećati vlasnički udio u Mercatoru

Agrokor trenutačno u vlasništvu ima 3.040.597 dionica Mercatora, odnosno 80,75 posto. Konverzijom dokapitalizacije u vlasnički udio taj bi se postotak povećao na 88,10 posto

Piše: PolitikaPlus

Mercator je na zahtjev koncerna Agrokor za 21. listopada sazvao skupštinu dioničara na kojoj će se odlučivati o njegovoj dokapitalizaciji, čime bi se vlasnički udio Agrokora u najvećem slovenskom trgovačkom lancu povećao.

 

Prema pozivu na skupštinu dioničara što ga je Mercator u subotu objavio na internetskim stranicama Ljubljanske burze i u listu Delo, dioničari će odlučivati o prijedlogu da se 200 milijuna eura Agrokorova subordiniranog kredita Mercatoru konvertira u vlasnički udio.

 

Agrokor je prilikom kupovine 53,12 posto dionica Mercatora od konzorcija većinskih vlasnika za slovenski trgovački lanac osigurao i 200 milijuna sredstava za dokapitalizaciju, te 20 milijuna eura za obrtna sredstva, s pravom da dokapitalizaciju konvertira u vlasnički udio.

 

Agrokor trenutačno u vlasništvu ima 3.040.597 dionica Mercatora, odnosno 80,75 posto. Konverzijom dokapitalizacije u vlasnički udio taj bi se postotak povećao na 88,10 posto, što je još uvijek manje od 90-postotnog praga za istiskivanje malih dioničara u Mercatoru.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dionice, mercator, agrokor