Hrvatska

STUDIRANJE: AZVO: Pravo upisa u jesenskom roku ostvarilo 3785 studenata

Ističe se da su svoje prioritete kandidati mogli mijenjati danas do 11 sati i 59 minuta, a nakon toga su rang-liste zaključene.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) objavio je danas konačne rang-liste za upis na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj u jesenskom upisnom roku za akademsku godinu 2014./2015. prema kojima je pravo upisa ostvarilo 3785 studenata.

Kako se navodi u večerašnjem priopćenju AZVO-a, u jesenskom upisnom roku studijske programe prijavilo je 8633 kandidata, pravo upisa ostvarilo je njih 3785., a po podatcima Nacionalnog informacijskog sustava prijave na visoka učilišta (NISpVU), pravo upisa u jesenskom roku nije ostvarilo 4848 kandidata.

Ističe se da su svoje prioritete kandidati mogli mijenjati danas do 11 sati i 59 minuta, a nakon toga su rang-liste zaključene.

Za buduće studente upisi na visoka učilišta počet će u ponedjeljak, 22. rujna i trajat će do datuma koji odrede sama visoka učilišta. Rang-liste dostupne su kandidatima na internetskoj stranici www.postani-student.hr.

Središnji prijavni ured AZVO-a podsjeća da je studijske programe u ljetnom upisnom roku prijavilo 40.354 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 30.290. Za jesenski je rok slobodno ostalo 6967 upisnih mjesta, od toga najviše na Sveučilištu u Zagrebu.

AZVO upućuje da se sve dodatne informacije o prijavama i upisima na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj mogu pronaći na internetskim stranicama www.studij.hr i www.postani-student.hr.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Agencija za znanost i visoko obrazovanje, studij, studiranje