Scena

PJEVAČICA: Barbra Streisand jedina s albumom na 1. mjestu svakog desetljeća

Barbra Streisand u srijedu je postala jedina u glazbenoj povijesti koja je u svakom od proteklih šest desetljeća imala album na prvom mjestu Billboardove ljestvice.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Američka pjevačica Barbra Streisand u srijedu je postala jedina u glazbenoj povijesti koja je u svakom od proteklih šest desetljeća imala album na prvom mjestu Billboardove ljestvice.

 

Njezin novi album "Partners" zasjeo je ovog tjedna na čelo ljestvice američkog Billboarda 200. Album je prodan u 196.000 primjeraka u prvom tjednu od objavljivanja, prema podacima o prodaji koje je objavio Nielsen SoundScan.

 

Svojom zadnjom uspješnicom Streisand je postala i jedina žena glazbenica koja je zauzela prvo mjesto na Billboardovoj ljestvici albuma deset puta.

 

Ona je sada na četvrtu mjestu na popisu glazbenika s najviše albuma na prvom mjestu iza Beatlesa koji su to bili 19 puta, Jay Z 13 puta i Bruce Springsteen 11 puta.

 

Prvi album Streisand je objavila prije 50 godina i "People" se popeo na prvo mjesto Billboardove ljestvice 31. listopada 1964.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pjevačica, Barbra Streisand, album