A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/glasacaska%20kutija.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Danas završava skupljanje potpisa za raspisivanje referenduma Inicijative 'U ime obitelji' | Politika+
Hrvatska

REFERENDUM: Danas završava skupljanje potpisa za raspisivanje referenduma Inicijative 'U ime obitelji'

Otkad je najavljena, nova referendumska inicijativa "U ime obitelji" izazvala je brojne polemike u javnosti a oštro su joj se usprotivile dvije najveće stranke – HDZ i SDP

Piše: p/h

Prikupljanje potpisa Inicijative "U ime obitelji" za raspisivanje referenduma na kojem bi se birači izjasnili o izmjeni izbornog zakona za provođenje parlamentarnih izbora, završava danas.

 

Inicijativa je prije nekoliko dana objavila da su sakupili dvije trećine potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma. Članica Organizacijskog odbora inicijative "U ime obitelji" Željka Markić izjavila je kako će, u slučaju da ne skupe dovoljan broj potpisa, biti propuštena važna prilika da već na idućim parlamentarnim izborima birači glasuju za ljude, a ne za stranke.

 

Skupljanje potpisa počelo je 21. rujna po pod geslom "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom", no ustavne promjene koje inicijativa predlaže puno su opsežnije od uvođenja preferencijalnog glasovanja i smanjenja izbornog praga s pet na tri posto.

 

Otkad je najavljena, nova referendumska inicijativa "U ime obitelji" izazvala je brojne polemike u javnosti a oštro su joj se usprotivile dvije najveće stranke – HDZ i SDP, koje smatraju da se izborna pravila ne bi trebala mijenjati na referendumu, već kroz izmjene zakona i uz konsenzus parlamentarnih stranaka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

incijativa, u ime obitelji, referendum