A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/google%20zet.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

POGLEDAJTE VIDEO Nova web stranica ZET-a: Do odredišta bez lutanja! | Politika+
Zagreb

ZET I GOOGLE: POGLEDAJTE VIDEO Nova web stranica ZET-a: Do odredišta bez lutanja!

Nova usluga još uvijek ne pruža stvarno vrijeme dolaska tramvaja i autobusa, ali daje sve ostale informacije.

Piše: Branko Čović
'Građani su dobili mogućnost da odsad planiraju putovanja. Naravno da ima prostora za nadogradnju usluge i sigurno da će se na tome raditi, ali ovo je velika stvar. Ne samo za naše građane već i za turiste kojima je ova stranica također namijenjena.'

Zagrebački električni tramvaj ima novu web stranicu. Informacije o javnom prijevozu, odnosno prometnoj mreži i linijama, od danas su još dostupnije.

 

Nova usluga ZET-a koja je startala prije nešto manje od sat vremena ZET nije koštala niti jednu kunu, naglasila je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek.

 

Građani su dobili mogućnost da odsad planiraju putovanja. Naravno da ima prostora za nadogradnju usluge i sigurno da će se na tome raditi, ali ovo je velika stvar. Ne samo za naše građane već i za turiste kojima je ova stranica također namijenjena, poručila je.

 

Ivana Grbavac, menadžerica za razvoj Adriatic regije tvrtke Googlea ističe kako je cilj pružiti točne informacije građanima i turistima da se brže i lakše snalaze u gradu.

 

- Nova usluga još uvijek ne pruža stvarno vrijeme dolaska tramvaja i autobusa, ali daje sve ostale informacije poput krajnje točke odredišta, svih stanica autobusa i tramvaja, kazala je.

 

A kad će se to omogućiti nije mogla precizirati nego ističe kako je to svakako jedan od prioriteta u daljnem radu i nadogradnji platforme.

 

Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a na pitanje o nadogradnji platforme za mobilne verzije i kupovini karata putem Interneta naglašava kao su sve pripreme aktivnosti koje su prethodile u izradi stranice bile temelj za informativnu nadogradnju.

 

- Pa ćemo na platformi već od danas početi dodavati i razvijati nove usluge, bilo to za platformu pametnih telefona, bilo za kućna računala. No zasigurno ćemo testirati kako ovo radi i treba li unijeti korekcije. Također ćemo raditi i na sustavu i modernizaciji naplate prijevoza, to nije problem riješiti informatički, međutim potrebno je mijenjati dio infrastrukturne postojećeg sustava bez kontaktnog plaćanja, tako da ćemo o tome moći govoriti u nekom drugom koraku, istaknuo je Jurić.

 

Kako doznajemo, cilj je iste informacije pružiti i putnicima koji se koriste prigradskom željeznicom, na čemu se radi.

 

Rezultat je to suradnje ZET-a i Googla, a Zagreb postaje prvi grad u Hrvatskoj s Googleovom uslugom Transit. Cijela prometna mreža, sa samo "jednim klikom" uz povratnu informaciju za svega nekoliko sekundi, zasigurno će olakšati putovanje metropolom. Na temeljima suvremene tehnologije i ovaj će informativni iskorak svrstati Zagreb uz bok najvećim svjetskim metropolama s mrežom javnog prijevoza na webu.

 

Već na samom početku, u gornjem desnom uglu, možete upisati pojam koji se odnosi na područje vašeg interesa, iako su prečaci do važnijih alata već istaknuti na naslovnici. Izbornik vodi do pregleda svih vijesti javnog prijevoznika, gdje su odvojene općenite i aktualnosti koje se tiču privremenih izmjena u prometu. Važnije teme, kronološkim poretkom, istaknute su i na naslovnoj stranici.

 

U rubrici „usluge“ izbor je iz djelatnosti Zagrebačkog električnog tramvaja koji, uz uobičajen prijevoz tramvajima, autobusima i uspinjačom uključuje i pojedinosti specijaliziranih prijevoznih usluga. Više propisa regulira uvjete korištenja javno prijevozničkih usluga, a važnije dokumente možete pronaći u dijelu „odredbe“. Kako ne biste trebali tražiti akte, oni važniji su istaknuti prema područjima na koja se odnose.

 

Dokumentacija koja vam može zatrebati - dostupna je pod naslovom „preuzimanja“. Uz obrasce za pojedine kategorije karata, mogu se preuzeti i drugi korisni sadržaji. Na jednome mjestu. U nastavku trake izbor je iz marketinške ponude koja uključuje različite modele oglašavanja i suradnje, kao i drugi korisni detalji te obrazac za kontakte s resornom službom.

 

 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

googel maps, googel, zet, holding