Tvrtke

RAZGOVOR: Predstavnici Dalmacijavina i Ivo Josipović: Sačuvan je brend tvrtke

'Dogovorena je i istaknuta načelna suglasnost da se s tim zahtjevom obratimo Vladi RH i to će početkom idućeg tjedna biti i učinjeno.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

U razgovoru o tvrtki Dalmacijavino na današnjem sastanku s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem izraženo je zadovoljstvo što se stečajni postupak, kroz dvije i pol godine, odvija tako da radi 250 stalno zaposlenih radnika, sačuvan je brand Dalmacijavina, povećana maloprodajna mreža te zaposleno još 100 sezonaca na berbi grožđa.

O tom je nakon sastanka izvijestio predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević napominjući da su mu nazočili sindikalni predstavnici Dalmacijavina kao i ministarstava rada, financija i gospodarstva te stečajni upravitelj.

Dalmacijavino je u sektoru poljoprivredno prehrambeno prerađivačke industrije, koji je inače u cijelosti velikim dubiozama i problemima, i još u stečajnom postupku pa to dodatno otežava poslovanje, istaknuo je Matijašević.

S obzirom da su davali i daju velik obol djelovanju Dalmacijavina red bi bio da radnici, što skorijim završetkom stečajnog postupka kao i u slučaju prodaje, a pogotovo oni koji nisu vraćeni na posao, (u trenutku otvaranja stečaja ih je bilo oko 450), dobiju što više od svojih potraživanja.

Da bi se to ostvarilo, a samo su dva vjerovnika - radnici i država, trebalo bi da se država odrekne dijela svoga potraživanja u korist radnika. Dogovorena je i istaknuta načelna suglasnost da se s tim zahtjevom obratimo Vladi RH i to će početkom idućeg tjedna biti i učinjeno, rekao je predsjednik HURS-a Ozren Matijašević.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivo josipović, ozren matijašević, dalmacijavino