Hrvatska

AFERA REMORKER: Božidar Kalmeta: Optužbe su samo skretanje pažnje s puno važnijih stvari

'Livaković, kad je govorio kuda ide novac, izrijekom spomenuo Božidara Kalmetu.'

Piše: PolitikaPlus

Novac iz HAC-a išao je bivšem ministru prometa, zadarskom gradonačelniku Božidaru Kalmeti. To je iznio u svom iskazu u istrazi afere Remorker bivši član uprave Hrvatskih autocesta, Josip Sapunar, prenosi Jutarnji list.Kalmeta je za Radio Zadar izjavio kako je riječ o više puta ponovljenim neistinama koje se stalno objavljuju kako bi se skrenula pozornost sa skandala sadašnje vlasti.

 

"Radi se o još jednoj ponovljenoj laži koju smo više puta čuli u proteklih godinu dana", poručio je Kalmeta i dodao kako te laži imaju za svrhu skrenuti pozornost sa važnijih tema i skandala koji se događaju aktualnoj vlasti i političarima te "stranci kojoj pada rejting i povjerenje građana".

 

 Naslušao sam se ovih godina u politici toliko laži o sebi da ih toliko, kako narod kaže, pas s maslom ne bi pojeo. Ali, mene to posebno ne zabrinjava. Znam da se bavim poslom koji je takav kakav je i u kojem imate puno političkih neprijatelja koji se bore i tuku poviše pojasa, ali i onih koji se tuku ispod pojasa. Međutim to sve ide u rok službe", istaknuo je Kalmeta.U nekoliko navrata kada sam Zdravku Livakoviću predavao novac izvučen preko Premilovca, Livaković mi je govorio da je to novac za Kalmetu i za Zadar. Ja sam iz toga shvatio da dio tog novca Livaković predaje osobno Kalmeti, dok se preostalim dijelom financiraju političke struje bliske Kalmeti i Livakoviću u Zadru. Ovo objašnjavam zato što su Kalmeta i Livaković inače kada bi govorili o Zadru govorili o političkoj grupaciji, odnosno političkoj strukturi kojoj su pripadali i koja je u Zadru bila njihova politička baza, a ne, naravno, o gradu Zadru i njegovim stanovnicima. Pojašnjavam da kada mi je Livaković u više navrata govorio kuda ide novac, izrijekom je spomenuo Božidara Kalmetu, ispričao je Sapunar.Aferu Remorker može se nazvati najveća korupcijska hobotnica ikad. Sapunar je opisao da je zapravo čitav projekt izgradnje magistralnih cestovnih pravaca u Hrvatskoj od 2004. do 2008. godine bio prožet korupcijom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

LIVAKOVIĆ, BOŽIDAR KALMETA, AFERA REMORKER, CESTE