Zagreb

NAJAVA: Hrvatska udruga socijalnih radnika organizira 6. konferenciju

Stručni skup će se održati od 15.-17. listopada 2014. godine u hotelu Antunović.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska udruga socijalnih radnika organizira VI Konferenciju socijalnih radnika pod nazivom «Socijalni rad u vrijeme socijalne i ekonomske krize».

 

Stručni skup će se održati od 15.-17. listopada 2014. godine u hotelu Antunović, Zagrebačka avenija 200a, Zagreb.

 

Simpozij je namijenjen socijalnim radnicima, psiholozima, socijalnim pedagozima, edukacijskim rehabilitatorima, pravnicima i drugim stručnjacima zaposlenim u sustavu socijalne skrbi, zdravstvu, školstvu, pravosuđu, tijelima državne uprave, regionalne i lokalne samouprave, akademskoj zajednici, stručnjacima iz civilnog društva i vjerskih organizacija, studentima, umirovljenicima i svima koji su zainteresirani za ulogu i položaj djelatnosti socijalnog rada u našem društvu.

 

Temeljne vrijednosti profesije socijalnog rada od najranijih početaka profesionalnog razvoja promiču ideju socijalne pravednosti, služenja humanizmu, dostojanstva i vrijednosti svakog pojedinca te vrijednosti pozitivne društvene promjene. Nastala na ideji pružanja podrške pojedincima, grupama i zajednicama u sprječavanju, suočavanju i nadilaženju kriznih situacija profesija socijalnog rada u svim svojim ključnim aspektima tretira krizu kao nezaobilazni dio povijesti, sadašnjosti i budućnosti svakog ljudskog bića.

 

Ova Konferencija je prilika za dijalog o važnim profesionalnim pitanjima koje suvremeni pojavni oblici kriznih situacija, s kojima se suočava gotovo cijeli svijet, stavlja pred socijalni rad kao posve nove izazove. Pokrovitelji ovog stručnog skupa, na kojem će sudjelovati preko 400 socijalnih  radnika i drugih stručnjaka, su Predsjednik Republike Hrvatske, Ministarstvo socijalne  politike i mladih i Grad Zagreb.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Hrvatska udruga socijalnih radnika, socijalni radnici, zagreb