A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/mesnicka-ulica.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Stanari Mesničke prosvjedom traže 'zebre' i nogostupe | Politika+
Zagreb

PROSVJED STANRA: Stanari Mesničke prosvjedom traže 'zebre' i nogostupe

Prosvjednici su na neobilježeni pješački prijelaz, upozorili i performansom. Napravili su 'zebru' od stiropora i preko nje prelazili ulicu.

FOTO: zg-magazin
Piše: p/h

Stanari Mesničke ulice i Gornjeg grada prosvjedom su danas upozorili da su Mesnička i Streljačka ulica obnovljene tako da je ugrožena sigurnost pješaka i zatražili da se obilježe pješački prijelazi i nogostup od kolnika odvoji fizičkom barijerom.

 

Traže i da se svjetleći led markeri, koji u ravnini ceste obilježavaju granicu kolnika, uklone kako zbog sigurnosti, tako i zbog toga što njihovo treperenje noću smeta stanarima. Prosvjednici su na neobilježeni pješački prijelaz na, kako ističu, vrlo prometnom križanju Ilice i Mesničke, upozorili i performansom. Napravili su "zebru" od stiropora i preko nje prelazili ulicu.

 

Postavljanje fizičke barijere između kolnika i nogostupa traže zbog sigurnosti pješaka, osobito djece, ali i vozača, te zato da se onemogući parkiranje i zaustavljanje vozila ili njihovo proklizavanje na nogostup.

 

Ina Valmut, jedna od organizatorica prosvjeda, koji je okupio 20-ak građana, naglasila je da stanari "ne žele da ih se nasanjka", te da oni ustraju u svojim zahtjevima. Nismo išli na masovnost ali smo budni, dodala je.

 

Upitana što kaže na najave gradonačelnika Milana Bandića koji je rekao da će popraviti situaciju u obnovljenoj ulici te je li upoznata s troškovima, Valmut je rekla da nije upoznata s dokumentacijom i troškovima ali da joj je žao da se novac od prireza i poreza na ovakav način troši.

 

Gospodin Bandić će odgovarati za to vjerojatno na idućim izborima rekla je. Što se tiče novih radova kojima bi trebalo poboljšati sigurnost stanara čiji je početak najavljen za 29. listopada, Valmut je kazala da će stanari tražiti mišljenje stručnjaka o tome jesu li nova rješenja optimalna.

 

Komentirala je i izjavu gradonačelnika Bandića koji je "mamama Gornjeg grada" poručio da radije čuvaju svoju djecu, "a njega puste da radi svoj posao" rekavši da su njega pustili da radi svoj posao i da se nada kako je njegova izjava nije diskriminirajuća jer bi "u suprotnom Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova imala što za reći".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MESNIČKA ULICA, STANARI, GORNJI GRAD, NOGOSTUPI