A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/karamarko-sisak.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Karamarko čestitao Žiniću i poslao poruku: Hrvatska nikad neće biti crvena | Politika+
Hrvatska

NOVI ŽUPAN: Karamarko čestitao Žiniću i poslao poruku: Hrvatska nikad neće biti crvena

Davorko Vidović se neće se povući iz politike jer 'Žinić nema većinu u Županijskoj skupštini.'

Piše: PolitikaPlus

Novi sisačko-moslavački župan Ivo Žinić (HDZ) izjavio je večeras nakon objave konačnih, ali još neslužbenih rezultata prijevremenih lokalnih izbora, da su ga birači prepoznali kao osobu koja može zaustaviti desetogodišnju stagnaciju i propadanje županije.

 

"Birači su očito prepoznali mene kao osobu koja sa svojim gospodarskim i socijalnim programom, te timom mladih stručnjaka, može zaustaviti desetogodišnju stagnaciju i propadanje ove županije", bile su prve riječi novog župana Ive Žinića iz koalicije HDZ - HSS -BUZ nakon objave rezultata izbora.

 

Od ukupno 52.562 birača izašlih na izbore, Žiniću je glas dalo 29.648 birača ili 56,41 posto, a njegov protukandidat Davorko Vidović iz koalicije SDP - HNS - HSU - SDA dobio je 21.839 glasova ili 41,55 posto.

 

Vidović je iz sjedišta svog izbornog stožera čestitao pobjedniku, ali je ocijenio da kampanje nije bila poštena. Rekao je da je vođena "kao u 90-im godinama sa zastrašivanjem birača i uz provokatore". Unatoč porazu, dodao je, neće se povući iz politike jer Žinić nema većinu u Županijskoj skupštini, pa je moguće da već na proljeće budu novi prijevremeni izbori.

 

Izlaznost je u drugom krugu izbora bila slaba - glasovalo je 34,46 posto od upisanih birača. Na području grada Siska Žinić je dobio oko tisuću glasova više od Vidovića.

 

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko osobno mu je u Sisku čestitao na pobjedi u drugom krugu izbora. 

 

Svima čestitam na izvanrednom županu kojeg ste danas izabrali. Ivo Žinić hrvatski je branitelj, poštenog i hrabrog čovjeka. To je ono što Hrvatsku vuče u budućnost. U jednom trenutku se Hrvatska izgubila u ideološkim maglama. Čudni su ljudi dolazili na vlast i pritom nas optuživali za kriminal, za nepotizam i lopovluk, a zapravo su sami u tome bili velemajstori.  Po sistemu 'drž'te lopova' stalno galame, a vidite i sami što rade.  Mi smo jedina stranka koja može mijenjati ovu sumornu situaciju. Hrvati teško žive, a izvući ćemo se jedino zajedništvom, slogom i domoljubljem, a to je ono što ova vlast nema, kazao je Karamarko .Ne vjerujte njihovim anketama, jučer i preključe stalno slušate kako je razlika jeda, dva posto,ovo je razlika 16% a bit će još i veća razlika kad pobjedimo na predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

 

 

 

Vrijeme je da oni koji misle da Hrvatsku mogu ofarbati u crveno odu s političke scene. Nikad Hrvatska neće biti crvena. Nema veće ljubavi od ljubavi prema domovini, kazao je Karamarko.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, sdp, župan, sisak, ivo žinić