Kultura

ODLUKA: Irena Škorić nova predsjednica Društva hrvatskih filmskih redatelja

'Svrha našeg društva je uporna i čvrsta borba za prava i interese svih naših članova, što ću svakodnevno i činiti.'

FOTO: Irena Škorić
Piše: PolitikaPlus

Irena Škorić nova je predsjednica Društva hrvatskih filmskih redatelja, izabrana na Izbornoj skupštini Društva hrvatskih filmskih redatelja održanoj u ponedjeljak, 27.10.2014.

 

Za članove Upravnog odbora izabrani su: Neven Hitrec, Branko Ištvančić, Hana Jušić, i Daniel Kušan. Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Vinko Brešan, Zrinka Matijević Veličan i Zrinko Ogresta. Za članove Časnog suda izabrani su: Stijepo Mijović Kočan, Nevio Marasović i Dario Pleić

 

- Naše Društvo ne čini samo nekolicina redatelja koji svake ili svake druge godine dobivaju novac za cjelovečernje igrane filmove. Većina našeg Društva, vrijedni su i daroviti redatelji i autori kratkih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova, te visoko kvalitetnih TV emisija. Svrha našeg Društva nije samo promišljanje „strategija“ i „vizija“. Nisu samo FERA i globalne integracije. Svrha našeg društva je uporna i čvrsta borba za prava i interese svih naših članova, što ću svakodnevno i činiti, izjavila je Irena Škorić na Izbornoj skupštini.

 

Mandat predsjednice i članova svih tijela Društva traje dvije godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

film, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Irena Škorić, redatelji