Hrvatska

REAKCIJA: Hrg o istupanju Tomašić iz HSP AS: Bilo kakvo istupanje nije dobro

'Očito, s HSS-om to baš i nema neke velike veze.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Branko Hrg rekao je u ponedjeljak da istupanje Ruže Tomašić iz HSP-a AS za njihovu koaliciju predvođenom HDZ-om znači da jedna osoba koja je nosila veliki dio preferencijalnih glasova više nije u toj koaliciji te ocijenio kako bilo kakvo istupanje nije dobro.

"Bilo kakvo istupanje nije dobro, ali to je njezina volja, to je stvar njezine bivše stranke. Očito, s HSS-om to baš i nema neke velike veze", rekao je Hrg novinarima.

"Mi smo od početka govorili da HSS ima strateški sporazum s HDZ-om, imamo svoje međusobne odnose. Ostali partneri koji su tamo su pod nekim svojim uvjetima. To će više morati o tome govoriti HSP AS i naravno HDZ kao njihov partner u tom dijelu", rekao je Hrg.

Upitan hoće li istupanje Tomašić iz HSP AS štetiti koaliciji kao cjelini i što ako ona izađe na izbore s nekom listom, Hrg je odgovorio da "Ruža uživa određenu popularnost hrvatskih građana, hrvatskih birača".

"Meni je osobno žao. Ona je osebujna osoba, dobar sam s njom, sjedili smo skupa u saborskoj klupi i dobro surađivali, ali što se može, očito da je došlo do kulminacije sukoba unutar stranke i to nije dobro. Ništa što se dijeli nije dobro", poručio je Hrg.

Predsjednica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) i zastupnica i Europskom parlamentu u ponedjeljak je podnijela neopozivu ostavku na mjesto predsjednice te stranke te je istupila i iz članstva stranke.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ruža tomašić, hsp as, branko hrg, hss