A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/fred-matic-17032014.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Matić prosvjednicima: I ja sam pod pritiskom, ali se ne žalim | Politika+
Hrvatska

REAKCIJA: Matić prosvjednicima: I ja sam pod pritiskom, ali se ne žalim

'Naravno da me brine najava štrajka glađu kao što me zabrinula i smrt Nevenke Topalušić i pokušaj samospaljivanja jednog branitelja.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić izjavio je nakon sjednice Vlade da je zabrinut zbog najave štrajka glađu jednog branitelja-prosvjednika u Savskoj, ali da je i on izložen pritisku, a ipak radi i ne pomišlja na slične korake kao taj branitelj.

"Naravno da me brine najava štrajka glađu kao što me zabrinula i smrt Nevenke Topalušić i pokušaj samospaljivanja jednog branitelja", rekao je Matić te dodao da se i na njega vrši golem pritisak.

"Koliki se pritisak ova dva-tri tjedna vrši i na mene, pa zar bih i ja trebao početi štrajkati glađu? I ja sam žrtva cijele te priče, ali se ne žalim. Radim i pokušavam raditi najbolje što mogu u ovim uvjetima, u pratnji policije", kaže braniteljski ministar.

Kaže da neki prosvjednici prijete vičući za njim "Ubij ga, ubij ga!"

Jesu li to poruke koje su možda čuli na misi na kojoj su bili, pita se Matić.

"Ne znam odakle im te poruke, a poruka za te koji viču 'ubij, ubij', je: "Sjedni, jedan - džabe si išao 30 godina (...) po oltarima, nisi ništa naučio", kaže Matić.

Dodaje kako stvarno više nema novih ideja ni komentara u vezi braniteljskog prosvjeda i da je otvoren za razgovor, podsjećajujući da su prosvjednici pozvani na razgovor i da prekinu s prosvjedom jer za njega nema objektivnih razloga.

"Međutim, onaj tko prosvjeduje ima na to pravo i ima neke svoje razloge. Kao što sam rekao, ja ih podržavam u prosvjedu ako je to u demokratskim okvirima, a osobno, volio bih da ne prosvjeduju", kaže Matić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BRANITELJI, PROSVJED, PREDRAG MATIĆ