A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/fifa-nogomet-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Etička komisija FIFA-e: Rusija i Katar ostaju domaćini SP-a | Politika+
Sport

ODLUKA: Etička komisija FIFA-e: Rusija i Katar ostaju domaćini SP-a

'Razni incidenti koji su se moguće pojavljivali u izbornom procesu nisu kompromitirali njegov integritet u cjelini i stoga je za nas izborni proces za domaćine SP-a 2018/2022. zaključen.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Etička komisija Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) objavila je u četvrtak kako nije pronašla nikakve nepravilnosti u procesu izbora domaćina sljedeća dva svjetska prvenstva, 2018. u Rusiji, te 2022. u Kataru i kako nema osnove za ponavljanje izbora.

"Razni incidenti koji su se moguće pojavljivali u izbornom procesu nisu kompromitirali njegov integritet u cjelini i stoga je za nas izborni proces za domaćine SP-a 2018/2022. zaključen", stoji u odluci Etičke komisije.

Ipak, posebni etički istražitelj Michael Garcia namjerava otvoriti formalnu istragu protiv određenih osoba čija imena nisu navedena.

FIFA i Organizacijski odbor SP-a u Kataru 2022. suočeni su s optužbama za korupciju koje su se pojavile istoga trenutka kada je u prosincu 2010. SP dodijeljeno toj zemlji.

U ruskom slučaju, Etička komisija nije mogla raspolagati s kompletnom dokumentacijom, jer je ona uništena.

"Kompjutori koje je koristio Ruski organizacijski odbor bili su preuzeti na 'leasing', a kako su u međuvremenu vraćeni vlasniku, on ih je u kasnije uništio", objavila je Etička komisija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rusija, sp, katar, fifa