Scena

ŠUTNJA: Bill Cosby nije uopće želio komentirati optužbe za silovanje

Cosby nije ništa rekao nego je samo odmahnuo glavom barem dva puta što je trebalo značiti 'ne'.

FOTO: Bill Cosby
FOTO: Wikipedia
Piše: PolitikaPlus/Hina

Slavni američki stand-up komičar i glumac Bill Cosby odbio je odgovoriti na pitanja novinara Nacionalnog javnog radija (NPR) o optužbama za silovanje koje su se ponovno pojavile posljednjih tjedana.

Cosby (77) nije ništa rekao nego je samo odmahnuo glavom barem dva puta što je trebalo značiti "ne" kada ga je novinar NPR-a Scott Simon pitao u intervjuu, emitiranom u subotu, da odgovori na te optužbe među kojima je i ona Barbare Bowman, negdašnje glumice i modela koja tvrdi da ju je slavni komičar dugo vremena seksualno iskorištavao.

Bowman je rekla da ju je Cosby napao više puta 1985. kada joj je bilo 17 godina. Pritom je spomenula i da ju je jednom prilikom drogirao. Kazala je da ga nikada nije prijavila policiji jer se bojala da joj neće vjerovati.

Ona je rekla da je bila spremna svjedočiti pred sudom u slučaju tužbe koju je pokrenula druga žena, Andrea Constand, koja je tvrdila da ju je Cosby drogirao i silovao. Ta je tužba riješena nagodbom 2006. i Bowman nije nikada svjedočila.

Cosby nikada nije optužen za ta kaznena djela. Optužbe su ponovno izronile u listopadu kada je komičar Hannibal Buress nazvao Cosbyja "silovateljem".

Mediji su izvijestili da je Cosby otkazao svoje gostovanje u showu s Davidom Lettermanom predviđeno za idući tjedan.

Cosbyjev publicist David Brokaw nije bio dostupan za komentar.

Bill Cosby je prvi Afroamerikanac koji je osvojio Emmyja, probivši led sredinom šezdesetih u televizijskoj seriji "I Spy".

I dalje je najpoznatiji po ulozi dr. Cliffa Huxtablea, oca afroameričke obitelji iz više srednje klase u najpopularnijoj seriji osamdesetih "The Cosby Show".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

optužbe, silovanje, Bill Cosby