Hrvatska

NU2: Josip Klemm: Vrijeđaju nas kad branitelje stavljaju u politički kontekst

U Vukovar su mnogi političari došli da bi vidjeli nerede, no u Vukovar moramo dolaziti ponizno, istaknuo je Klemm.

Piše: PolitikaPlus/HRT

Ako imamo 500.000 branitelja, tu je 500.000 problema. Pitanje je ima li ministar Matić snage rješavati naše probleme. Želimo da se sve smiri što prije, no nećemo se maknuti ispred ministarstva sve dok ne budu smijenjeni ministar i njegovi pomoćnici. I vrijeđaju nas kad branitelje stavljaju u politički kontekst, istaknuo je predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm u emisiji "Nedjeljom u dva" urednika i voditelja Aleksandra Stankovića.

Na pitanje zašto branitelji nisu prosvjedovali u proteklih 20 godina zbog toga što je pokradena Hrvatska, npr. zašto nisu prosvjedovali protiv Ive Sanadera, Klem je odgovorio voditelju da nije dobro informiran.

Nemojte nas vraćati u povijest, tko je kriv HDZ ili SDP, ima stvari o kojima ne mogu govoriti, rekao je Klemm te dodao da političari nisu imali hrabrosti i dovoljno ljubavi u ratu biti u Vukovaru, dok je u srcima branitelja je ljubav.

Kad bi bio uređen zakon o hrvatskim braniteljima, onda bismo danas pričali o drugim temama, istaknuo je Klemm.

Nakon nesreće prilikom padobranskog skoka, morao sam u mirovinu. Odlučio sam osnovati zaštitarsku firmu i ovom prilikom zahvaljujem prijateljima, djelatnicima i partnerima što tvrtka ima više od 1000 zaposlenika, naveo je o osnivanju svoje tvrtke Klemm.

Ne opterećujem se novcem, draže mi je da se sa svojim prijateljima i braniteljima držim zajedno. Živim i danas kao normalan čovjek. Predsjednik Republike me proziva da dajem minimalnu plaću. U mojoj tvrtki je prosjek plaća među najvećima u zaštitarskom biznisu. Plaće su redovite, konkretno 3400 kuna, uz božićnice. Mjesečno tvrtka uplati u proračun tri milijuna kuna, država mora biti ponosna na poduzetnike poput mene, rekao je Klemm.

Komentirajući Kolonu sjećanja u Vukovaru, odnosno komentare da su mu neki zamjerili postojanje jedne kolone, Klemm je rekao da je bitno tko govori.

U Vukovar su mnogi političari došli da bi vidjeli nerede, no u Vukovar moramo dolaziti ponizno, istaknuo je Klemm.

Najljepše se osjećam u odori specijalne policije. Da svih 500.000 branitelja odjene svoju odoru, to bi bila lijepa parada. Branitelji ispred ministarstva ne nose službene odore, komentirao je nošenje odora ispred ministarstva Klemm.

Pomogao sam Dariju Šariću, i moja firma je htjela nešto zaraditi, nažalost Cibona je otišla u stečaj, već sam oprostio Ciboni dug, 200.000 eura, a na Trgovačkom sudu ću dokazati da je moj ugovor pravovaljan. Tad me možete pozvati ponovo u emisiju i popričat ćemo o tome, rekao je o aferi kupnje Ciboninog igrača Klemm.

Klemm nije želio izjaviti koga favorizira u utrci za predsjednika, te naveo da ga politika ne zanima već da će boriti za interese hrvatskih branitelja i građana.

Očekujem od vas da dođete u šator i pomognete nam, zaključio je Klemm.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prosvjed, vukovar, josip klemm, branitelji