Kultura

KINO EUROPA: Za izvedbe Chaplinova ‘Cirkusa’ tražila se karta više!

Ovaj klasik kinematografije i jedna od najboljih filmskih komedija privukao je velik broj zaljubljenika u film i glazbu.

FOTO: Press
Piše: PolitikaPlus

U kultnom zagrebačkom kinu Europa u četvrtak 20.11., petak 21.11. i subotu 22.11. prikazan je nijemi film 'Cirkus' Charlieja Chaplina uz glazbenu pratnju orkestra Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića.

 

Ovaj klasik kinematografije i jedna od najboljih filmskih komedija privukao je velik broj zaljubljenika u film i glazbu. U prepunoj dvorani kina Europa na ukupno 5 projekcija u 3 dana posjetitelji su uživali u filmsko-glazbenom spektaklu kojim se Zagreb pridružio obilježavanju 125. godišnjice rođenja Charlieja Chaplina diljem svijeta.

 

Također, ova projekcija ujedno označava nastavak uspješne suradnje Zagrebačke filharmonije i kina Europa. U okviru Fil(m)harmonije dosad su izvedene projekcije ‘Nosferatua’ i ‘Krstarice Potemkin’, a Chaplinov ‘Cirkus’ dodatno je potvrdio popularnost ovog programa među zagrebačkom publikom.

 

Zbog iznimno velikog interesa publike, dvije projekcije ovog glazbeno-filmskog spektakla biti će ponovljene (također uz pratnju orkestra Zagrebačke filharmonije) u prosincu - 22.12. u 18 i u 20 sati.  

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebačka filharmonija, kino europa, charlie chaplin