Kultura

SPEKTAKL U ARENI: Andrea Bocelli: Publika ste od koje primam pozitivnu energiju, drago mi je što sam ponovo s vama

Još jednom potvrdio zasluženi epitet 'najdražeg svjetskog tenora'.

FOTO: Andrea Bocelli
FOTO: Arhiva/Press
Piše: PolitikaPlus
U prepunoj zagrebačkoj Areni, 29. studenog, održao je veliki solistički koncert gdje je publici predstavio svoje interpretacije popularnih opernih arija, velikih hitova i evergreena s aktualnih albuma "Passion for life".  Mlađi i stariji, muškarci i žene, svi su uživali u trosatnom koncertu ovog velikog umjetnika i humanitarca.

Nakon održanog koncerta u Lisinskom 1999. godine te opernog gala koncerta u pulskoj Areni 2005., Andrea Bocelli nastupio je pred zagrebačkom publikom i još jednom potvrdio zasluženi epitet "najdražeg svjetskog tenora".

 

Karizmatični pjevač talijanskih korijena, Andrea Bocelli, održanim koncertom pred zagrebačkom publikom, još je jednom dokazao svoju izvrsnost te podsjetio zašto njegov lik i djelo uživa veliku potporu kolega glazbenika i kritičara diljem svijeta.

 

U prepunoj zagrebačkoj Areni, 29. studenog, održao je veliki solistički koncert gdje je publici predstavio svoje interpretacije popularnih opernih arija, velikih hitova i evergreena s aktualnih albuma "Passion for life".  Mlađi i stariji, muškarci i žene, svi su uživali u trosatnom koncertu ovog velikog umjetnika i humanitarca. Podsjetimo, Fondacija Andrea Bocelli (ABF)  podupire različita istraživanja s područja medicine, a sredstva se izdvajaju i za pomoć siromašnima diljem svijeta.

 

"Drago mi je što sam večeras opet s vama nakon toliko godina. Uvijek se radujem povratku ovdje jer ste publika koja odašilje pozitivnu energiju u kojoj uživam. Hvala vam!", rekao je karizmatični pjevač tijekom koncerta gdje je uz Zagrebačku filharmoniju, nastupila naša poznata sopranistica Lana Kos te popularni 2CELLOSI.

 

"Posebno mi je drago što danas samnom nastupaju vaši ljudi, divna Lana Kos i izvrsni 2CELLOSI.", kazao je Bocelli.

 

Humanitarac koji je odustao od prava i posvetio se glazbi

 

U prvom djelu koncerta predstavljene su interpretacije popularnih opernih arija, dok je drugi dio bio rezerviran za svjetski popularne hitove kao što su Can't help falling in love, Time to say goodbye (Con te partiro) i Vivo per lei. Pljesak i ovacije odjekivali su zagrebačkom Arenom pa ne čudi kako se Bocelli na pozornicu vraćao čak četiri puta.

 

Manje je poznato kako je Bocelli svojedobno napravio zaokret u svom životu. Napušta odvjetničku profesiju te ulazi u umjetnički svijet glazbe jer kako kaže, još za vrijeme školovanja,  znao je kako njegova sudbina nešto sasvim drugo.

 

Na ovakvom odabiru sudbine, mnogi su mu danas zahvalni.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koncert, arena, andrea bocelli, zagreb