A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nogomet-bayern-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Evo o čemu se radi: Bundesliga uvodi 'Hawk-Eye' na stadione | Politika+
Sport

GLASOVANJE: Evo o čemu se radi: Bundesliga uvodi 'Hawk-Eye' na stadione

Bundesliga će tako postati drugo ligaško natjecanje u kojem će suci kod spornih situacija oko postizanja pogodaka imati priliku provjeriti je li lopta prešla gol-crtu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na svom godišnjem zasjedanju održanom u Frankfurtu, klubovi prve njemačke Bundeslige u četvrtak su izglasali uvođenje "Hawk-Eye" sustava na prvoligaškim stadionima, objavila je njemačka novinska agencija DPA.

Njemačka Bundesliga će tako postati drugo ligaško natjecanje, nakon engleske Premier lige, u kojem će suci kod spornih situacija oko postizanja pogodaka imati priliku provjeriti je li lopta prešla gol-crtu. Na svakom prvoligaškom stadionu u Njemačkoj bit će postavljen sustav čija je cijena oko 150.000 eura.

Njemački klubovi su se još u ožujku prvi put izjašnjavali oko uvođenja "Hawk-Eye" sustava u prvoj i drugoj Bundesligi, ali je tadašnji prijedlog odbijen. U četvrtak je od 18 prvoligaša njih 15 bilo za, a tri su predstavnika glasala protiv.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nogomet, tehnologija, bundesliga, Hawk-Eye