Mojbiz

MINISTAR: Siniša Hajdaš Dončić: Proračun ministarstva pažljivo je planiran

'Sve one naknade koje dolaze, primjerice za hrvatske ceste, autoceste ili hrvatske željeznice samo prolaze kroz proračun.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić u subotu je u Puli izjavio kako je proračun njegova ministarstva pažljivo i dobro planiran te kako je isključivo protočan.

"Sve one naknade koje dolaze, primjerice za hrvatske ceste, autoceste ili hrvatske željeznice samo prolaze kroz proračun, tako da ovo ministarstvo nema nikakvih pretjeranih nabava nego ima isključivo obveze koje su preuzete. Za druge kolege ne mogu ništa komentirati jer je to njihova odgovornost i njihov posao. Ponavljam moj proračun je protočan", kazao je Hajdaš Dončić novinarima, upitan ima li u njegovu ministarstvu varijabilnih troškova koji nisu zadani, a od kojih bi mogao odustati.

Proračun se, dodao je, bazira na određenim pretpostavkama koje su za Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture "iste u lipnju, u srpnju ili u prosincu".

Ministar Hajdaš Dončić nije htio komentirati stav Vlade da isključivo uži kabinet odobrava svaku veću potrošnju iz proračuna. "Nisam čuo za takvu odluku tako da je ne mogu komentirati", poručio je.

Govoreći o potencijalu hrvatske brodogradnje kazao je kako se kreće od jedne duge tradicije koja je na primjeru pulskog Uljanika prepoznata u zemljama koje zbog svojih prirodnih resursa, ovisno o tome je li to nafta ili zemni plin, odabiru hrvatska brodogradilišta za gradnju brodova. "Budućnost će donijeti jednu specijalizaciju, jer će sada biti iznimno teško konkurirati južnokorejanskim ili kineskim brodogradilištima", rekao je Hajdaš Dončić, istaknuvši da za brodove koji su učinjeni po željama krajnjih korisnika uvijek postoji potencijal.