A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/ljubav-haneke-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sedma godina braka nije najkritičnija, sreća opada nakon vjenčanja | Politika+
Scena

SREĆA U BRAKU: Sedma godina braka nije najkritičnija, sreća opada nakon vjenčanja

Problemi počinju između desete i petnaeste godine braka.

Piše: PolitikaPlus

Sreća u braku počinje opadati odmah nakon vjenčanja, ali suprotno urbanom mitu, kriza ne nastupa u sedmoj godini nego kasnije.

 

Po istraživanju znanstvenika sa sveučilišta Brigham Young u Utahu, najveći problemi između supružnika počinju između desete i petnaeste godine braka.

To su zaključili nakon studije provedene među više od 2500 žena koje su odgovarale na pitanja o kvaliteti svojih brakova od trenutka kad su izrekle "sudbonosno da" do 35. godišnjice.

 

Žene rođene krajem pedesetih ili početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća koje su se udale u svojim dvadesetim, odgovarale su i na pitanja o tome koliko se često s muževima prepiru oko kućanskih poslova, odgoja djece, njihova tulumarenja i gledanja drugih žena.

 

Odgovori su pokazali da u većini brakova sreća i komunikacija kreću silaznom putanjom od samog početka - i nikad se ne poprave.

 

Oko 65 posto ispitanica kazalo je da je s godinama braka razina sreće koju su osjećale bila sve manja, a 85 posto ih je reklo da s vremenom sve manje vremena provode u čavrljanju i smijanju sa suprugom.

 

Prva opasnost za vezu dolazi poslije desete godine braka.

 

Rezultati američkih znanstvenika, objavljeni u časopisu Social Science Research, pokazuju da prepirke, svađe i prateće napetosti dosežu vrhunac između desete i petnaeste godine braka.

 

Za one koji uspiju prebroditi kritične godine, stvari poslije krenu nabolje. A za one uistinu strpljive, oko 35. godišnjice brakovi su skladni kao na početku.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

istraživanje, kriza u braku, sreća u braku, brak