Zagreb

PORUKA: 3000 branitelja u prosvjednom mimohodu blokirali središte Zagreba

Tramvajski promet uz Savsku je obustavljen i Frankopanskom ulicom te dijelom Ilice od Frankopanske do Trga bana Josipa Jelačića.

FOTO: Braniteljski.hr/Faceboo
Piše: PolitikaPlus

"Jedan križ za jedan život" naziv je akcije branitelja okupljenih u prosvjedu ispred resornog ministarstva kojom žele skrenuti pozornost javnosti na potrebe učinkovitijih mjera sprečavanja suicida hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, piše Večernji list.

U tišini je otpočela hodnja ispred prosvjedničkog šatora ulicama središta Zagreba. Predvode je zastave ratnih postrojbi hrvatske vojske, a slijede ih u koloni po jedan najteži hrvatski vojni invalidi prve skupine, u kolicima. Nakon njih u koloni idu obitelji hrvatskih branitelja i udovice, a slijede ih veterani gardijskih brigada i specijalne policije. Okupilo se više od 3000 branitelja, a promet Savskom je zaustavljen.

Tramvajski promet uz Savsku je obustavljen i Frankopanskom ulicom te dijelom Ilice od Frankopanske do Trga bana Josipa Jelačića.

Skup osiguravaju jake policijske snage.

U koloni jedan iza drugog branitelji idu do Trga bana Jelačića gdje će se obratiti medijima svojim porukama. Potom će se uputiti prema katedrali gdje će snimiti milenijsku fotografiju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, branitelji, prosvjed, šetnja