Hrvatska

STAV PRAVAŠA: HSP AS: Povećanjem iznosa za stranke veći animozitet između građana i političara

HSP AS se protivi takvom povećanju dotacija, te se zalažu da se taj novac upotrijebi za gladnu djecu u školama diljem Hrvatske.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ivan Tepeš, v.d. predsjednika HSP dr. Ante Starčevića, izjavio je u četvrtak kako aktualna vlast produbljuje animozitete između građana i političara jer, dok građani imaju sve manje plaće u proračunu se podižu iznosi za financiranje parlamentarnih stranaka.

"Prije tjedan dana proračun je izglasan i prijedlog je bio da se političkim strankama cenzus sa 50 milijuna, na bazi godine dana, digne za 10 posto, a projekcija za 2016. je još 12 posto, na 62 milijuna kuna", kazao je na konferenciji za novinare u HSP AS-a saborski zastupnik te stranke Ivan Šimunović.

HSP AS se protivi takvom povećanju dotacija, te se zalažu da se taj novac upotrijebi za gladnu djecu u školama diljem Hrvatske.

Tepeš kaže i kako ga čudi što ni jedna tzv. velika parlamentarna stranka nije reagirala na takvo povećanje.

Ističe kako se smanjenje cijena sirove nafte na svjetskom tržištu, u Hrvatskoj nije osjetilo na cijeni goriva.

"Kad cijene nafte idu gore dižu se cijene svega u Hrvatskoj, a sada kada cijene nafte padaju, nikome ne pada na pamet te cijene spustiti", rekao je Tepeš.

Vladu proziva jer, kaže, ima udio u Ini i može utjecati da se cijena goriva spusti još niže.

"Ministar Hajdaš Dončić prijeti da će u slučaju nemonetizacije autocesta cijene litre goriva biti 40 lipa viša, a mi ćemo na tu njegovu prijetnju pristati ako bude stvarno pojeftinjenje cijena sukladno svjetskom tržištu, jer Hrvatski građani tada neće osjetiti tih 40 lipa", zaključio je Tepeš.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

novac, stranke, ivan tepeš, HSP AS, proračun