Zagreb

ŠETNJA GRADOM: Milan Bandić na Cvjetnom trgu kitio bor i družio se s nogometašima

Prvi put od otvorenja Ledenog parka na trgu kralja Tomislava prošli petak, u javnosti se pojavio zagrebački gradonačelnik i osumnjičenik u aferi Agram.

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

Javnim prebrojavanjem glasačkih listića nagradne igre "Glasaj i ti za najboljeg hrvatskog reprezentativca" koje se odvijalo u sklopu Sportskih igara mladih i Coca-Cola CUP-a, najmlađi ljubitelji sporta iz cijele Hrvatske danas su na trgu Petra Preradovića najboljim proglasili – Luku Modrića. U uskoj utrci s Marijom Mandžukićem, Modrić je pobijedio osvojivši pedesetak glasova više, piše Večernji list.

– Iako su oboje veliki sportaši, svakako mi je drago što je Luka, koji je velik uzor mladima, odnio pobjedu. Mi smo Sportske igre mladih pokrenuli u Splitu prije osamnaest godina kako bi djecu maknuli s ulice na sportske terene, a danas djeca više i ne izlaze van, zatvoreni su u domovima i prvo ih treba uopće izvući van da se krenu baviti sportom. Uzori poput Modrića svakako u tome pomažu i zato imamo sve više sudionika na igrama – utvrdio je Zdravko Marić, predsjednik igara.

Prebrojavanje glasova bio je dio šireg zabavnog programa za sudionike Sportskih igara mladih 2014., u sklopu kojeg su djeca kitila borove s Djedom Božićnjakom, dok ih je zabavljao dječji zbor Pahuljice i mađioničari.

Događaju su prisustvovali i poznati sportaši poput Boška Balabana, Gorana Vlaovića, Marija Stanića... a prvi put od otvorenja Ledenog parka na trgu kralja Tomislava, prošli petak u javnosti se pojavio i Milan Bandić, koji se pridružio kićenju bora, piše Večernji list.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

cvjetni trg, Milan Bandić