A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gordan-maras-80.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Gordan Maras poručio: U Hrvatskoj se toči kvalitetno gorivo | Politika+
Energetika

MINISTAR: Gordan Maras poručio: U Hrvatskoj se toči kvalitetno gorivo

'Ne mogu komentirati što netko osjeća i misli, a ako netko ima informacije, neka ih javno iznese i argumentira.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras nije u subotu želio komentirati navodni sukob između poduzetnika Ivana Čermaka i ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, a poručio je kako je važno da se u Hrvatskoj toči kvalitetno gorivo i kako se građani ne moraju bojati da će imati štete na svojim automobilima.

Nakon objave rezultata analize goriva u operaciji Oktan, koja je pokazala da se na tri benzinske crpke u vlasništvu tvrtke Crodux prodaje neispravno gorivo, mediji su izvijestili o sukobu između Vrdoljaka i Čermaka, koji tvrdi da iza rezultata operacije stoje zle ministrove namjere.

"Ne bih se u to upuštao, vjerujem da institucije države rade svoj posao. Ne mogu komentirati što netko osjeća i misli, a ako netko ima informacije, neka ih javno iznese i argumentira", poručio je Maras nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a.

Naglasio je da je važno građanima osigurati najkvalitetnije moguće gorivo. "Uvjeren sam da je to u Hrvatskoj tako", kazao je Maras, podsjetivši da nije bila upitna kvaliteta, nego temperatura. "Bitno je poručiti da se u Hrvatskoj toči kvalitetno gorivo i da građani neće imati štete na svojim automobilima", naglasio je.

Ministarstvo gospodarstva u četvrtak je objavilo da je u akciji kontrole kvalitete goriva Oktan utvrđeno kako eurodizel BP premium tvrtke Crodux Derivati Dva nije zadovoljilo standarde zbog neodgovarajuće filtriranosti na -13 stupnjeva celzija (dopuštena granica je -15), zbog čega može doći do gubitka snage motora i njegova gašenja na temperaturama nižim od -13 stupnjeva.

Maras je, zamoljen da komentira činjenicu da se Vrdoljak na stranačkom skupu HNS-a u subotu pohvalio rastom izvoza kao rezultatom rada svoje stranke, Maras je kazao kako tu izjavu nije vidio.

"Nisam vidio tu izjavu, ali drago mi je ako je pohvalio rezultate u izvozu i industrijskoj proizvodnji, pogotovo zato što su to rezultati u sektoru malog i srednjeg poduzetništva. Drago mi je da je kolega to primijetio", kazao je Maras.

Naglasio je da Vlada radi kao tim te da su uspjesi svakog ministra ujedno i uspjesi Vlade.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gorivo, gordan maras, nafta