Zagreb

SKUPŠTINA: Zagreb dobio proračun za 2015. godinu od 6,85 milijardi kuna

26 ih je bilo za, a 22 protiv - unatoč tome što je proračun manji 6,6 posto od ovogodišnjeg.

FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus/Hina

Grad Zagreb dobio je proračun za 2015. u iznosu od 6,85 milijardi kuna za koji je glasovala većina zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini - 26 ih je bilo za, a 22 protiv - unatoč tome što je proračun manji 6,6 posto od ovogodišnjeg, kao i nekim najavama da "zbog tanke većine" neće proći.

Proračun podržavaju zastupnici s Nezavisne liste Milana Bandića, HSLS-a, HSS-a, HSU-a i nezavisni Vladimir Ferdelji, dok su protiv iz SDP-a, HDZ-a i HNS-a.

U odnosu na prvo čitanje, više novca dobit će branitelji, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ured za EU fondove. S druge strane, manje od planiranog bit će izdvojeno za plaće, informatizaciju i ZET.

HDZ-ovi i zastupnici s Liste Milana Bandića za manjak u proračunu "krivili" su porezne izmjene, a iz SDP-a su upozorili da u Zagrebu ni u 2015. neće biti velikih investicijskih projekata iako su bili najavljivani.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek rekla je pak da je 2015. prilika da se planirani projekti dobro pripreme te da je u proračunu osiguran novac za pripremnu dokumentaciju.

"Svim željama i amandmanima nismo mogli udovoljiti, no učinili smo sve kako bismo pokrenuli investicijski ciklus u Zagrebu", rekla je Švaljek.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

proračun, zagreb, skupština