A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/novine-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Promjene u EPH upisane u sudski registar, Zrinka Vuković Berić na čelu uprave | Politika+
Hrvatska

MEDIJSKA KUĆA: Promjene u EPH upisane u sudski registar, Zrinka Vuković Berić na čelu uprave

Ime dosadašnjeg većinskog vlasnika i direktora Ninoslava Pavića brisano je iz sudskog registra.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zrinka Vuković Berić jedina je osoba ovlaštena za zastupanje Europapress Holdinga (EPH), a ime dosadašnjeg većinskog vlasnika i direktora Ninoslava Pavića brisano je iz sudskog registra.

Najnoviji je to upis promjena člana uprave EPH proveden i objavljen u registru Trgovačkog suda nakon Skupštine Europapress Holdinga na kojoj je Marijan Hanžeković, novi većinski vlasnik te medijske kompanije, smijenio dosadašnju upravu koju su do prošlog tjedna vodili Ninoslav Pavić preko svoje tvrtke Com.Com i Peter Walter Imberg, predstavnik WAZ-a, sada Funke Mediengruppe preko tvrtke Ost Holding GmbH registrirane u Beču.

Nova uprava EPH nakratko se predstavila i zaposlenicima Jutarnjeg lista, najavom da će tu kompaniju u budućnosti voditi tri člana, među kojima će kao član uprave biti i Tomislav Wruss, bivši glavni urednik Jutarnjeg lista i član Pavićevih uprava od 2007. godine, dok treći član uprave zasad još nije poznat.

Marijan Hanžeković, koji je postao 90-postotni vlasnik EPH preuzevši dugovanja bivših vlasnika Ninoslava Pavića i njemačkog WAZ-a prema Hypo banci, nastavlja provedbu operativnog i financijskog restrukturiranja kompanije prihvaćenog u predstečajnoj nagodbi. Za očekivati je uskoro i promjenu uredništva i uređivačke koncepcije Jutarnjeg lista, Globusa i ostalih izdanja te medijske kompanije.

Hanžekovićeva tvrtka Hanza press upisana je u sudski registar i kao osnivač – član društva Europapress Holding uz promjenu temeljnog kapitala. EPH sada vrijedi 141,5 milijuna kuna, nakon što je temeljni kapital od 206 milijuna kuna smanjen na samo 3,7 milijuna kuna uz istodobno povećavanje temeljnog kapitala za 137,8 milijuna.

Uz dokapitalizaciju, na temelju sporazuma novih vlasnika i banaka, sredinom prosinca počelo je i brisanje zabilježbi banaka na imovinu EPH – zgradu u zagrebačkoj Koranskoj ulici. U mandatu bivših većinskih vlasnika Ninoslava Pavića i njemačkog WAZ nad tom je zgradom bilo upisano više hipoteka u ukupnoj vrijednosti od više od 200 milijuna kuna i 15,5 milijuna eura.

Prema teretovnici, hipoteke su upisale Hypo-Leasing Kroatien, Hypo Alpe-Adria-Bank, Raiffeisenbank i HBOR. Prema najavama, za očekivati je i promjenu u preostalom udjelu suvlasništva u EPH u kojem 10 posto još imaju Ninoslav Pavić preko svoje tvrtke Com.Com i Funke Mediengruppe, bivši WAZ preko tvrtke Ost Holding GmbH.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ninoslav pavić, Zrinka Vuković Berić, eph