A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/crkva-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nadbiskup Ivan Devčić: I danas ima pokušaja ušutkavanja Krista | Politika+
Hrvatska

MISNO SLAVLJE: Nadbiskup Ivan Devčić: I danas ima pokušaja ušutkavanja Krista

'Ali to ušutkavanje i uklanjanje ne provode samo oni koji ga iz bilo kojeg razloga svjesno odbacuju ,nego to činimo i mi vjernici ako ne živimo u skladu s onim što vjerujemo.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Riječki nadbiskup Ivan Devčić je u propovijedi na središnjemu božićnom misnom slavlju u riječkoj katedrali sv. Vida istaknuo da "i danas ima pokušaja kojima je cilj ušutkati Krista i ukloniti ga iz javnog i privatnog života".

"Ali to ušutkavanje i uklanjanje ne provode samo oni koji ga iz bilo kojeg razloga svjesno odbacuju ,nego to činimo i mi vjernici ako ne živimo u skladu s onim što vjerujemo", rekao je Devčić.

Nadbiskup je istaknuo da svako ljudsko postupanje koje nije u skladu s Božjim zapovijedima znači uklanjanje Boga iz vlastitog života, a posredno i iz života drugih, jer ih "svojim ponašanjem sablažnjavamo i tako im priječimo put do njega".

"Kao primjer možemo uzeti roditelje koji djecu daju krstiti, upisuju ih na vjeronauk, traže za njih prvu sv. pričest i krizmu, a osobno niti mole, niti sudjeluju na euharistijskim slavljima, čak ni o blagdanima kao što su Božić i Uskrs. Takvi su roditelji više zapreka nego pomoć svojoj djeci na putu do vjere u Boga, jer sami ne žive ono što od djece traže", rekao je te poručio: "Sve što činimo, nema posljedice samo za nas, nego i za sve oko nas, dobra djela dobre, loša djela loše posljedice".

Nadbiskup Devčić je istaknuo kako nije dosta da se vjernici samo zovu i priznaju kršćanima, jer "Bog traži da to budemo i životom".

"Samo se u stvarnosti, u redovnom životu može vidjeti tko smo i što smo. Stvarni naš život u obitelji, na poslu, na ulici, u javnosti, to je mjesto gdje se pokazuje i dokazuje naša kršćanska vjerodostojnost, naša ljubav i poslušnost prema Bogu i bližnjemu", poručio je riječki nadbiskup Ivan Devčić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

misa, polnoćka, nadbiskup Ivan Devčić