A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/haker-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nastavljeni hakerski napadi na sustav operatera nuklearki u Južnoj Koreji | Politika+
Svijet

KIBERNETIČKA SIGURNOST: Nastavljeni hakerski napadi na sustav operatera nuklearki u Južnoj Koreji

Tvrtka je priopćila u ponedjeljak da su hakirani njezini računalni sustavi, što je izazvalo veliku zabrinutost glede sigurnosti..

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Južnokorejska tvrtka koja upravlja nuklearnim elektranama priopćila je u nedjelju da su hakerski napadi na njezine računalne sustave nastavljeni, ali da sigurnost nuklearnih reaktora nije ugrožena.

 

Tvrtka KHNP radi na jačanju svoje kibernetičke sigurnosti, rekao je glavni direktor tvrtke Cho Seok. "Kibernetički napadi na KHNP se nastavljaju", kazao je na brifingu za novinare. "Ne možemo dopustiti da kibernetički napadi zaustave rad nuklearnih elektrana".

 

Dodao je da se zatvorenoj mreži koja se koristi za operacije reaktora ne može pristupiti izvana. Tvrtka je priopćila u ponedjeljak da su hakirani njezini računalni sustavi, što je izazvalo veliku zabrinutost glede sigurnosti nuklearnih postrojenja u zemlji koja je tehnički i dalje u ratu sa Sjevernom Korejom. KHNP i vlada priopćili su da su hakeri ukrali samo "nebitne" podatke te da nisu ugrožena nuklearna postrojenja. Prošle godine Južna Koreja je optužila Sjevernu za niz kibernetičkih napada na banke i medije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kibernetička sigurnost, hakeri, južna koreja, nuklearke