A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/daniel-srb-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Daniel Srb: U drugom krugu nećemo podržati jugoslavensku politiku | Politika+
Hrvatska

HSP: Daniel Srb: U drugom krugu nećemo podržati jugoslavensku politiku

'Podržat ćemo domoljubnu i suverenističku politiku.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je u utorak u Osijeku da HSP u drugom krugu predsjedničkih izbora sigurno neće podržavati nikakvu jugoslavensku politiku, već samo domoljubnu i suverenističku nacionalnu politiku.

Idućih dana slijede razgovori unutar i izvan stranke o tome kakvu će potporu HSP dati u drugom krugu predsjedničkih izbora, ali je sigurno da neće podržavati nikakvu jugoslavensku politiku, već samo domoljubnu i suverenističku nacionalnu politiku, rekao je predsjednik HSP-a na konferenciji za novinare.

Srb je istaknuo da, kada je u pitanju djelovanje predsjednika države, "hrvatski nacionalni interesi moraju biti zaštićeni", posebice u područjima obrane i nacionalne sigurnosti te vanjske politike, što smatra najvažnijim segmentima predsjedničke funkcije.

Očekujemo razgovore o tome kakvu politiku možemo podržati. Budemo li dobili dovoljno uvjeravanja da će takva politika biti realizirana, možemo razgovarati o potpori, a ukoliko ne dobijemo, nećemo dati svoju potporu, pojasnio je Srb.

Podsjetio je da je u prvom krugu predsjedničkih izbora HSP podupro kandidata "Saveza za Hrvatsku" dr. Milana Kujundžića.

Ocjenjuje da je Kujundžić, unatoč rezultatu izbora, dobro zastupao hrvatske nacionalne interese i "radio na demaskiranju politike aktualnog predsjednika Ive Josipovića".

Predsjednik HSP-a naglasio je da je HSP posljednjih godina sve svoje snage uložio "upravo u demaskiranje jugoslavenske politike" te "skrivanja iza općecivilizacijskih vrednota", kako bi se iza njih "vodila politika desuverenizacije Hrvatske", što, zaključio je, ima za posljedicu "sadašnje očajno ekonomsko stanje".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

predsjednički izbori, hsp, Daniel Srb