A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/daniel-srb-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Daniel Srb očekuje poziv na razgovor od Kolinde Grabar Kitarović | Politika+
Hrvatska

HSP: Daniel Srb očekuje poziv na razgovor od Kolinde Grabar Kitarović

'Glavni Josipovićev analitičar bio je jugoslavenski orijentirani Dejan Jović, što je HSP-u posve neprihvatljivo.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je u srijedu kako od predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović očekuje poziv na razgovor, a ako ona HSP uspije uvjeriti da će, ukoliko pobijedi, voditi suverenističku i domoljubnu politiku, njegova će joj stranka dati podršku u drugom izbornom krugu.

"Mi ne znamo kakvu politiku planira voditi i očekujemo ozbiljne razgovore da nam to kaže, pa ćemo odlučiti o potpori", rekao je Srb na konferenciji za novinare.

Akutualnom predsjedniku i kadidatu SDP-a Ivi Josipoviću, kaže Srb, zbog dosadašnjeg načina vođenja politike HSP ne može dati podršku. Zamjera mu "političku desuverenizaciju i jačanje jugoslavizma, posebno u vrijeme Borisa Tadića".

"Glavni Josipovićev analitičar bio je jugoslavenski orijentirani Dejan Jović, što je HSP-u posve neprihvatljivo", poručio je Srb. HSP je u prvom krugu predsjedničkih izbora podržavao Milana Kujundžića.

Ne slaže se, kaže, niti s kadroviranjima prilikom izbora veleposlanika. "Nedopustivo je da generalni konzul u Subotici bude iz redova SDSS-a jer se takvim imenovanjem vojvođanskim Hrvatima poručuje da nas oni ne zanimaju", rekao je Srb.

Čelnik HSP-a osvrnuo se i na hrvatsku vanjsku politiku rekavši kako aktualni srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić poručuje da hoće bolje odnose sa Hrvatskom, dok istovremeno u Srbiji djeluje "Vlada SAO Krajine u izbjeglištvu" na čelu s Miloradom Buhom.

"Od Ministarstva vanjskih poslova i predsjednika Republike tražimo da na to oštro reagiraju", istaknuo je Srb.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kolinda grabar kitarović, hsp, daniel srb