Hrvatska

ODGOVOR: Đuro Glogoški demantira Freda Matića: Nije istina da imam primanja od 25 tisuća kuna

Bilo bi vrijeme da ministar Predrag Matić objaviti kolika su njegova primanja.

Piše: PolitikaPlus

Zoran Milanović gostovao je u emisiji RTL Danas gdje je otkrio da ga je Đuro Glogoški posjetio nedugo nakon početka braniteljskog prosvjeda u Savskoj ulici.- Sada ću reći nešto o čemu šutim već dva mjeseca jer štitim dostojanstvo osobe. Vođa ljudi koji prosvjeduju već nekoliko mjeseci na Savskoj cesti Đuro Glogoški i njegova supruga bili su ovdje 30.10. prije sjednice Vlade. Dakle, 12 dana nakon početka prosvjeda u Savskoj, kazao je Milanović i dodao da ga je Glogoški molio da o tome šuti.


Kritizirao je HDZ-ovu kandidatkinju i bivšu vlast.- To je moje pravo i moja dužnost da upozorim javnost. Naročito kada imam posla s ovakvom opozicijom. Ivo Sanader imao je šansu biti sjajan premijer jer je došao u vrijeme konjunktura, sve je raslo. Nisu ništa radili, a još su funkcionirali kao kriminalna organizacija. Za to mi ne treba sudska presuda. To je očito. Imamo posla s ljudima koji su beskrupulozni. Situacija je daleko od beznadne. Situacija nije loša. Izvoz nam raste, kao i industrijska proizvodnja. To su posljednice preslagivanja unutar hrvatskog gospodarstva, kazao je Milanović.

 

Tko je bio posrednik sastanka, tko je došao po mene, koliko je sastanak trajao, što mi je rekao premijer Milanović i kako sam otišao sa sastanka reći ću sutra  na konferenciji za novinare, izjavio je Đuro Glogoški gostujući u emisiji NU". Ponovio je kako je upravo premijer tražio da o tom sastanku ne govore u javnosti. Izjavu Freda Matića koji je kazao da Glogoški ima primanja od 25 tisuća kuna demantirao je te dodao kako bi bilo vrijeme da ministar objaviti kolika su njegova primanja. Na pitanje bi li bili zadovoljni da ministar branitelja bude Ante Kotromanović - kazao je kako ga je Kotromanović u jednom razgovoru upitao 'do kad mislite da bi Ministarstvo branitelja trebalo postojati'

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mirovina, plaća, ministar, đuro glogoški, branitelji