Hrvatska

IZBORI: TIH poziva građane da u nedjelju 11. siječnja izađu na birališta

'Potrebna nam je građanska odgovornost. Pokažimo je tako da prema vlastitoj savjesti odlučujemo između dva kandidata koji sudjeluju u izboru.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Transparency International Hrvatska na dan izborne šutnje, uoči otvaranja birališta u drugom krugu predsjedničkih izbora u nedjelju 11. siječnja, poziva birače da izađu na izbore; promatrače i članove biračkih odbora poziva da dosljedno provode izborna pravila, a sve ostale zainteresirane da svojim djelovanjem ne utječu na izborni postupak.

"Potrebna nam je građanska odgovornost. Pokažimo je tako da prema vlastitoj savjesti odlučujemo između dva kandidata koji sudjeluju u izboru", poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a u priopćenju upućenom medijima u subotu.

„Zahvaljujemo svim predsjedničkim kandidatima koji su prezentirajući svoje programe, ideje i stavove tijekom izborne kampanje otvorili mnoge važne teme za sadašnji trenutak hrvatskog društva. Kampanja je završila. Sada pozivamo sve građane s pravom glasa da izađu na birališta i da snagom svog jednog glasa izaberu onu osobu za koju smatraju da će savjesno i odgovorno obavljati tu dužnost", navodi se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Transparency International Hrvatska, PREDSJEDNIČKI IZBORI