A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/djuro-glogoski-190.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Đuro Glogoški: Predrag Matić očito ima zdravstvenih problema, neka se liječi | Politika+
Hrvatska

SAVSKA 66: Đuro Glogoški: Predrag Matić očito ima zdravstvenih problema, neka se liječi

Nismo pod utjecajem niti jedne političke opcije, kaže Glogoški.

Piše: Hina

Đuro Glogoški, predsjednik udruge 100-postonih hrvatski ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, odbacio je u četvrtak tvrdnje da su prosvjednici pod utjecajem bilo koje političke stranke ili opcije.

"Uskoro se bliži 100. dan prosvjeda pred Ministarstvom branitelja i sto dana dovoljno je svakome da prepozna zašto smo u Savskoj i nadamo se da će to prepoznati čelni ljudi institucija. Neki su tvrdili da smo tu zbog neke političke opcije, no sada je vidljivo da nema te političke opcije zbog koje bi branitelji bili 95 dana u prosvjedničkom šatoru. Mi smo ovdje zbog svakog hrvatskog branitelja i člana njegove obitelji i hrvatske domovine", rekao je vođa braniteljskog prosvjeda kojim se traži smjena ministra branitelja Predaga Matića te raspravu o Ustavnom zakonu o pravima hrvatskih branitelja.

Kazao je da si oni u šatoru stalno i da nisu odlazili niti u jednu političku stranku ili stožer predsjedničkog kandidata za razliku od ministra Matića. "Otvoreni smo za razgovore sa svima i uvijek ćemo biti", rekao je Glogoški Hini.

Što se tiče njihova traženja da Hrvatski sabor raspravi o njihovim zahtjevima, ocijenio je da Sabora želi odgoditi ono što hrvatski branitelji traže, a to je rasprava o odnosu institucija prema njima i prema Domovinskom ratu.

"Predsjednik Hrvatskog sabora rekao je da će se o tome raspravljati u okviru rasprave o Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji i to govori o odnosu institucija prema braniteljima", rekao je.

Komentirajući jučerašnje izjave u Saboru ministra branitelja Matića koji je prosvjednike pred resornim ministarstvom nazvao kukavicama, Glogoški je kazao da je Matiću "potrebna pomoć jer je on osoba koja je prošla neprijateljski logor".

"Očito je da ima zdravstvenih problema i preporučujemo mu kao hrvatskom branitelju da se liječi", rekao je Glogoški.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branitelji, prosvjed, fred matić, đuro glogoški