Zagreb

OSVRT: Sandra Švaljek: O mogućim prijevremenim izborima odlučit će Bandić

'Oni razlozi za prijevremene izbore koji bi proizlazili iz nemogućnosti donošenja proračuna, dakle, iz nečega što je u domeni odlučivanja bilo Gradske skupštine, bilo mene - ti razlozi u ovom trenutku ne postoje.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek u srijedu je poručila da će o mogućim prijevremenim lokalnim izborima odlučiti gradonačelnik Milan Bandić.

Nakon što je u utorak gradonačelnik Milan Bandić najavio da će izaći na iduće izbore - bez obzira na to bili oni prijevremeni lokalni ili parlamentarni, aktualiziralo se pitanje mogućih prijevremenih lokalnih izbora u Zagrebu.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek je u srijedu za Radio Sljeme izjavila da će "o tome, u konačnici, odlučiti sam gradonačelnik".

"Oni razlozi za prijevremene izbore koji bi proizlazili iz nemogućnosti donošenja proračuna, dakle, iz nečega što je u domeni odlučivanja bilo Gradske skupštine, bilo mene - ti razlozi u ovom trenutku ne postoje. Postoje samo razlozi koji se tiču osobne odluke gradonačelnika i on će naravno tu postupiti prema svojoj savjesti", istaknula je Švaljek.

Odbacila je i neka medijska nagađanja da je Bandić najavom izbora, zapravo, želi zamijeniti.

"Mi komuniciramo i naši razgovori nikad nisu išli u smjeru nepovjerenja", rekla je Švaljek. Pohvalila se i dobrom suradnjom s Gradskom upravom te sa svim pročelnicima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, sandra švaljek, izbori