Hrvatska

IDU DALJE: Savez za Hrvatsku nastavlja djelovati kao savez četiriju stranaka

Savez za Hrvatsku nastavlja djelovati kao savez četiriju stranaka - Hrvatske stranke prava, Autohtone hrvatske seljačke stranke, Zavjeta za Hrvatsku i Akcije za bolju Hrvatsku.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Savez za Hrvatsku nastavlja djelovati kao savez četiriju stranaka - Hrvatske stranke prava, Autohtone hrvatske seljačke stranke, Zavjeta za Hrvatsku i Akcije za bolju Hrvatsku, izvijestio je na konferenciji za novinare održanoj u petak u Slavonskome Brodu predsjednik HSP-a Daniel Srb.

"Za razliku od našeg premijera Zorana Milanovića i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, koji su zadovoljni dolaskom predsjednika vlade Srbije Aleksandra Vučića na inauguraciju predsjednice, ja nisam zadovoljan", rekao je Srb, ističući da "to nije samo dolazak kako bi se iskazalo poštovanje prema hrvatskoj predsjednici", nego "prije svega osobe koja je politički sljedbenik Vojislava Šešelja".

Predsjednik Zavjeta za Hrvatsku Marko Lukić dodao je kako je Vučićev govor u Glini 1995. prije Oluje za kaznenu odgovornost.

Čelnici Saveza komentirali su zahtjev Srbije da se omogući povratak prognanih Srba i obnove njihove porušene kuće. "Kao da se svi nisu vratili koji su to željeli. Kao da hrvatska država nije uložila milijarde kuna u obnovu njihovih kuća u kojima nema nikoga", rekao je Srb te ustvrdio kako bi Srbija želju za dobrim odnosima s Hrvatskom pokazala da pusti Veljka Marića. "Vučić ima priliku dovesti sa sobom u autu Veljka Marića, to je ono što se od njega očekuje", poručio je Srb.

Predsjednik Autohtone hrvatske seljačke stranke Branko Borković osvrnuo se na izmjene izbornog zakona. U Saboru sjedi 27 zastupnika koji nisu osvojili nijedan glas, ali su njihove stranke dobile mjesta zahvaljujući D'Hondtovoj metodi, rekao je Borković, koji smatra kako treba ukinuti izborni prag.

Savez za Hrvatsku napustili su HDSSB, Obiteljska stranka, Hrvatska zora i Hrast nakon izbornog neuspjeha predsjedničkog kandidata Milana Kujundžića.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Savez za Hrvatsku, daniel srb