A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/ocaj-ljudi-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Porezna uprava: Plaće ne isplaćuje više od 10 tisuća poslodavaca | Politika+
Tvrtke

LOŠE STANJE: Porezna uprava: Plaće ne isplaćuje više od 10 tisuća poslodavaca

Ukupno imaju 41.217 radnika.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Porezna uprava objavila je u petak na svojim mrežnim stranicama ažurirani popis poslodavaca koji prema dostupnim podacima ne isplaćuju plaće svojim radnicima, a takvih je po najnovijim podacima ukupno 10.072 koji imaju 41.217 radnika.

Na danas objavljenom popisu poreznih obveznika/poslodavaca, koji prema dostupnim podacima ne isplaćuju plaće, nalazi se 8.036 pravnih osoba s 34.984 zaposlenih te 2.036 fizičkih osoba odnosno obrtnika neisplatitelja plaća koji imaju 6.233 radnika.

Riječ je o poduzetnicima koji su tri mjeseca uzastopno ili tri mjeseca u razdoblju od šest mjeseci iskazali samo obračun doprinosa bez isplate plaće.

Podaci su formirani na temelju pokazatelja za obračunsko razdoblje od siječnja do prosinca 2014. (kriterij tri mjeseca uzastopno) te za obračunsko razdoblje od srpnja do prosinca prošle godine (kriterij tri mjeseca u vremenskom razdoblju od šest mjeseci).

Iz Porezne uprave napominju kako popisi poreznih obveznika/poduzetnika koji ne isplaćuju plaće nisu usporedivi iz razloga što se kod svake nove objave popisa povećava broj razdoblja za koje se podaci iskazuju.

Prvi popis neisplatitelja plaća Porezna je uprava objavila sredinom srpnja prošle godine i na njemu je tada bilo 7.038 poduzetnika - 5.620 tvrtki i 1.418 obrtnika koji nisu isplaćivali plaće svojim radnicima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

radnici, tvrtke, Porezna uprava, neisplata plaća