A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/Occupy%20Croatia.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Prosvjedni marš 'Stop teroru šatoraša' organizira Occupy Croatia | Politika+
Hrvatska

NA TRGU JELAČIĆA: Prosvjedni marš 'Stop teroru šatoraša' organizira Occupy Croatia

Prosvjed je organiziran protiv domaće ultradesnice koja, kako ističu u Pokretu, u strahu drži i politiku i institucije i iznad svega ljude ove zemlje.

FOTO: facebook
Piše: P/H

Pokret Occupy Croatia poziva na prosvjedni marš ''Stop teroru šatoraša", koji će se u 14 sati održati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.Prosvjed je organiziran protiv domaće ultradesnice (manjeg dijela braniteljske populacije) koja, kako ističu u Pokretu, u strahu drži i politiku i institucije i iznad svega ljude ove zemlje.


Ispostavilo se da ekscesni nacionalizam i netolerancija prema drugima i drugačijima nisu samo prolazne slabosti, nego postaju temeljne "vrijednosti" društvene zajednice - trenutačno se naočigled kompletne javnosti manifestiraju u Savskoj 66. Vlast prešutno dopušta širenje nacionalističke "ideologije" i jednako je odgovorna za eventualne posljedice kao i oporba. Svim političkim strukturama ovakvi derneci odgovaraju - miču se iz fokusa pozornosti javnosti bitni ekonomski problemi, piše u priopćenju Pokreta.Politička i javna scena zemlje od samog početka ovog "derneka" djeluje u skvrčenom strahu, panici od toga da ne naljuti domaću desnicu i dobije etiketu "lošeg Hrvata". Ucjena šatoraša je tolika da se rijetki ljudi usude i otvoreno progovoriti o tome na društvenim mrežama, a kamoli u stvarnosti. Oni koji se i usude progovoriti o tome, dobivaju prijetnje, čak i smrću. U ovoj zemlji nije nikad bilo dobro nositi etiketu "izdajnika naše stvari", smatraju u pokretu Occupy Croatia. Osim toga, šator u Savskoj 66 je ilegalan od prvog dana prosvjeda - skup bez prijave koji traje već više od sto dana, dodaju.Pokret poseban poziv na prosvjed upućuje braniteljima koji ne podupiru taj, kako smatraju, "dernek".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branitelji, šator, prosvjed