Hrvatska

IZBORI: HSS i SDP Rugvica: Nastavit ćemo započeto čistog obraza!

Podsjetili su okupljene na sve uspjehe i najavili ključne projekte za dobrobit svih stanovnika općine.

FOTO: Ivan Remenar
FOTO: Press
Piše: PolitikaPlus

Sinoć je u Društvenom domu Rugvica, koalicija Hrvatske seljačke stranke i Socijaldemokratske partije Hrvatske službeno predstavila svog kandidata za načelnika Ivana Remenara i listu za Općinsko vijeće na predstojećim prijevremenim lokalnim izborima u općini Rugvica. Podsjetili su okupljene na sve uspjehe i najavili ključne projekte za dobrobit svih stanovnika općine.

 

Nazočne su uvodno pozdravili predsjednici rugvičkog HSS-a i SDP-a, ujedno i kandidati za Općinsko vijeće- Siniša Kušeković i Đurđa Artić. Iako je ovo prva službena predizborna koalicija dviju stranaka, poručili su kako već dugi niz godina zajednički rade za dobrobit stanovnika Rugvice. „Na listama se nalaze najbolji kandidati obiju stranaka, a pritom smo vodili računa da na listi ravnomjerno budu zastupljeni svi dijelovi Općine Rugvice“, zaključio je Kušeković.

 

„Ovo su politički isprovocirani izbori do kojih nije trebalo ni doći, no uvjeren sam kako će stanovnici Rugvice to prepoznati i dati mi svoje povjerenje da nastavim uspješno voditi našu općinu. Građani su me birali već 4 mandata i upravo radi njih neću dopustiti političarima da zaustave moj rad“, okupljenima je poručio Ivan Remenar, kandidat za načelnika Općine Rugvice i dosadašnji načelnik.

 

Nadodao je kako se za vrijeme njegova 17– godišnjeg vođenja, Rugvica popela na visoko 15. mjesto po uspješnosti jedinica lokalne samouprave. Predstavio je samo dio projekata realiziranih u vrijeme kada je većinu u vijeću imao HSS - asfaltirane ulice, dva izlaza na autocestu, privlačenje tvrtki poput IKEA-e, i Ralu Logistike. „Naši prioriteti za budućnost su izgradnja dječjeg vrtića u Jalševcu Nartskom, završetak programa uređenja svih društvenih domova na području Općine, završetak izgradnje mrtvačnice u Oborovu te daljnje financiranje udruga, vatrogastva kao i nastavak subvencioniranja učenika, studenata, umirovljenika“, završno je poručio Remenar.

 

Okupljenima se obratio predsjednik županijske organizacije HSS-a Stjepan Kožić, prezentiravši projekte koje je Općina Rugvica pod koalicijskom vlašću započela u suradnji sa Zagrebačkom županijom, poput izgradnje regionalnog vodovoda, rješavanja pitanja integralnog prijevoza s jednom povoljnijom cijenom karte za vožnju unutar Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

 

Nazočnima su se predstavili i kandidat za zamjenika načelnika Josip Svibovec te potpredsjednik SDP-a Zagrebačke županije Dražen Bastalić. Završnu je riječ održao potpredsjednik HSS-a Krešo Beljak, koji je zaključio kako u Hrvatskoj očito postoje dva načina vođenja politike- pošten način koji uvažava  različitost mišljenja u postizanju ciljeva, i onaj koji se koristi različitim metodama i lažima kako bi se postigao cilj. „Nažalost, rugvički HSS i SDP moraju se boriti s onima koji se koriste ovim drugima. Moram dodati i kako HDZ, koalicijski partner HSS-a na nacionalnoj razini, koristi HSS kad nas trebaju i kad smo u podređenom položaju, ali ne i onda kad smo jaki“, zaključio je Beljak. Pozvao je kandidate liste HSS-SDP da nastave svoj rad na pošten i moralan rad, što će im donijeti zajedničku pobjedu na ovim izborima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RUGVICA, SDP, HSS, IVAN REMENAR