Crna kronika

LIHVARSKI DUGOVI: Zagrebački trojac prjetio svjedocima kako bi promijenili iskaz

Uhićena su trojica muškaraca koji su lani od rujna nagovarali i prijetili svjedocima kako bi promijenili svoje iskaze u sudskom postupku..

Piše: PolitikaPlus/Hina

Uhićena su trojica muškaraca koji su lani od rujna nagovarali i prijetili svjedocima kako bi promijenili svoje iskaze u sudskom postupku koji se zbog lihvarskih ugovora vodi protiv jednog od njih.

 

Zagrebačka policija izvijestila je u subotu da je trojac starosti 41,37 i 32 godine kontaktirao ispitane i potencijalne svjedoke, pri čemu su im davali upute ili obećavali nagradu u zamjenu za neistinito svjedočenje pred sudom.

 

Svjedocima koji nisu željeli promijeniti iskaz osumnjičenici su "ozbiljno prijetili", navodi policija, koja trojicu tereti za pokušaj sprečavanja dokazivanja na štetu više osoba.

 

Postupak koji su namjeravali otežati vodi se protiv 37-godišnjaka, kojeg policija tereti i zbog poticanja na ta kaznena dijela, ali i nedozvoljenog posjedovanja malokalibarske puška i streljiva koje je pronašla u pretrazi.

 

Policija je utvrdila i da je 41-godišnjak na zasad nepoznat način nabavio tri ručne bombe, improvizirani pištolj i streljivo koje je koristio za lažno prijavljivanje kaznenog djela kako bi drugu osobu doveo u vezu s nedozvoljenim posjedovanjem oružja.

 

Terete ga stoga zbog lažnog prijavljivanja i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, zagreb, iznuda, svjedoci