Hrvatska

ZAŠTO NIJE PRIJE?: Predrag Matić: Dolaskom u Ministarstvo predsjednica će pokazati da poštuje institucije

Predsjednica Grabar- Kitarović pozvala ministar braitelja Matića na Pantovčak. Ministar joj poručio da je čeka u Ministarstvu branitelja.

Piše: PolitikaPlus

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prošlog je petka telefonski, putem tajnice, pozvala je ministra branitelja Predraga Matića u svoj Ured na Pantovčaku, prenosi 24sata. Pozvan je kako bi razgovarali o prosvjedu ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66.

 

 

Međutim, Matić se zahvalio predsjednici te ju pozvao u Ministarstvo branitelja kako bi je upoznao s politikama, programima i mjerama namijenjenim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji kako bi bila u mogućnosti donijeti objektivniju procjenu opravdanosti prosvjeda.

 

Izrazio je i nadu da bi izneseni podaci mogli biti i prilika da s predsjednicom iskristalizira zajednički stav i ponudi optimalno rješenje za prekid prosvjeda.

Naglasio je kako bi bilo dobro da se sastanak održi u Ministarstvu branitelja jer bi time Grabar-Kitarović pokazala da poštuje i štiti, onako kako to i propisuje Ustav RH, institucije sustava.

 

Osim toga, prosvjednicima bi se uputila poruka da se problemi mogu rješavati samo dijalogom unutar nadležnih institucija, a svojim bi dolaskom zaštitila i osobno dostojanstvo ministra koji je već mjesecima izložen najgrubljim podvalama i perfidnim politikantskim manipulacijama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

predsjednica, Predrag Matić, razgovor