Sport

PRAG: EP atletika - Stipe Žunić u finalu s novim hrvatskim rekordom

Hrvatski atletičar Stipe Žunić plasirao se u finale europskog dvoranskog atletskog prvenstva u Pragu bacivši kuglu 20,67 metara

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatski atletičar Stipe Žunić plasirao se u finale europskog dvoranskog atletskog prvenstva u Pragu bacivši kuglu 20,67 metara što je drugi rezultat kvalifikacija i novi hrvatski rekord.

 

Žunić je svoj i dosadašnji hrvatski rekord popravio za šest centimetara. Žunić je u Prag stigao s novim hrvatskim rekordom 20,61 m kojeg je postigao 7. veljače u Blacksburgu. S tim je rezultatom bio sedmi na europskim dvoranskim tablicama, a s novim rekordom je napredovao na šesto mjesto.

 

Bolji rezultat u kvalifikacijama od 24-godišnjeg Zadranina imao je samo srebrni s olimpijskih igara u Londonu i dvostruki svjetski prvak Nijemac David Strol koji je bacio kuglu 21,23 metara. Norma za ulazak u finale iznosila je 20,55 metara, a osim Strola i Žunića normu je prebacio jedino Luksemburžanin Bob Bertemels s rezultatom 20,56. Ostali su u finale, koje na rasporedu u petak u 17.25 sati ušli po rezultatu.

 

Vlasnik hrvatskog rekorda na otvorenom je Edis Elkasević koji je u Velenju 2005. ostvario rezultat 20,94.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

atletika, bacanje kugle, prag