Svijet

TRAGEDIJA: U sudaru helikoptera poginuli olimpijci, letjeli na snimanje realityja

Lokalne vlasti utvrdile su kako je poginulo osmero francuskih državljana i dva argentinska pilota

Piše: PolitikaPlus

10. ožujka 2015. (Hina/Reuters) - Osam francuskih državljana, uključujući i slavnu jedriličarku Florence Arthaud, olimpijsku plivačicu Camille Muffat i boksača Alexisa Vastinea, nalazi se među deset osoba poginulih kada su se u ponedjeljak u Argentini tijekom snimanja francuskog televizijskog reality showa sudarila dva helikoptera.

 

Helikopteri su se sudarili dok su letjeli blizu mjesta Villa Castelli u provinciji La Rioja te potom eksplodirali. Lokalne vlasti utvrdile su kako je poginulo osmero francuskih državljana i dva argentinska pilota.. "Iznenadna smrt naših sugrađana uzrokovala je golemu tugu", priopćio je ured francuskog predsjednika Francoisa Hollandea. Među poginulima je i nekoliko članova produkcijske kuće ALP TV koji su sudjelovali u snimanju avanturističke emisije "Dropped" za privatni televizijski kanal TF1.

 

TF1 je izrazio žalost i solidarnost s obiteljima žrtava. U spomenutom serijalu sudionike se prebaci u divljinu gdje moraju upotrijebiti sva svoja znanja i vještine da prežive i pronađu put natrag u civilizaciju.

 

 

 

Arthaud (57) je bila jedna od prvih žena koja je izborila visoko mjesto u svijetu jedrenja, a 1990. je preplovila Atlantik u rekordnom vremenu kao samac. Ona je 2. kolovoza 1990. godine svojim trimaranom Pierre I. preplovila Atlantik za 9 dana, 21 sat i 42 minute, nadmašivši tako za više od dan i pol rekord u preplovljavanju tog oceana za samce koji je držao Bruno Peyron od kolovoza 1987. godine.

 

Muffat (25) je pobijedila na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu u utrci u plivanju od 400 metara slobodnim stilom, dok je 28-godišnji Vastine osvojio broncu na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu. "Toliko sam tužan, potresen i užasnut, ne mogu naći riječi", napisao je u Twitter poruci Sylvain Wiltord, bivši nogometaš u Arsenalu i također sudionik showa. U nesreći su poginula obojica pilota, potvrdio je Cesar Angulo, šef sigurnosti provincije La Rioje. Prema njegovim riječima, informacije kojima raspolaže govore da nema preživjelih.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

helikoptri, argentina, olimpijci